– Innsamlingsleder pågrepet for terrorstøtte

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep fredag et medlem av den norske islamske organisasjonen Al Furqan Relief. Mannen ble sluppet fri etter avhør, opplyser gruppa på sine facebook-sider. Illustrasjon: Al Furqan Relief/ Facebook
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep fredag et medlem av den norske islamske organisasjonen Al Furqan Relief. Mannen ble sluppet fri etter avhør, opplyser gruppa på sine facebook-sider. Illustrasjon: Al Furqan Relief/ Facebook

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet lederen for en gruppe som samler inn penger til Syria og muslimer i Myanmar, for økonomisk støtte til terrororganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST aksjonerte mot organisasjonen Al Furqan Relief i Oslo fredag. TV 2 melder at et av gruppas medlemmer er siktet for økonomisk terrorstøtte.

– Vi kan bekrefte at vi har hatt en aksjon og pågripelse ved en adresse i Oslo. Den pågrepne ble etter hvert løslatt, men siktelsen er opprettholdt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

Organisasjonen skriver på Facebook at politiet beslagla 300.000 kroner i aksjonen. De betegner aksjonen som dramatisk, og skriver at politiet hadde bevæpnet seg.

– Dette medlemmet var i vår bank for å ta ut alle pengene vi har mottatt og samlet i ramadan. Vi skulle veksle disse, og sende dem tidlig i neste uke til de syriske flyktningene, hevder gruppen.

Al Furqan Relief er ikke registrert i det statlige innsamlingsregisteret, og Innsamlingskontrollen advarte i sommer folk mot å gi penger til dem.

Tidligere har TV 2 knyttet Mohyeldeen Muhammed til organisasjonen, men de avviser på sine Facebook-sider at han skal ha deltatt i noen innsamlig av penger.

Les også : Politiet nekter Mohyeldeen å feire 17. mai i Oslo

På sine hjemmesider skriver organisasjonen at det er frivillig å registrere seg i den ikke-statlige innsamlingskontrollen.

De omtaler seg selv på følgende måte: «Al Furqan Relief er en norskregistrert, frivillig, humanitær organisasjon som har som mål å hjelpe mennesker i nød. Alle innsamlede midler går uavkortet til formålet».

Strafferammen for siktelsen er seks års fengsel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus