Breiviks mor ga bokintervju før hun døde

To år etter ugjerningene på Utøya, ble i sommer lagt ned krans på Utvika ved Tyrifjorden. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
To år etter ugjerningene på Utøya, ble i sommer lagt ned krans på Utvika ved Tyrifjorden. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Wenche Behring Breivik samarbeidet før hun døde med journalist Marit Christensen om et bokprosjekt, som gis ut i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breiviks mor uttalte seg aldri i offentligheten om saken. Christensen beskriver sin relasjon til terroristens mor som en blanding av terapeut, støtte, fortrolig og journalist, skriver VG.

– Jeg har gått gjennom hele morens liv, fra vugge til grav. Jeg har skrevet om hennes følelser og reaksjoner overfor Anders Behring Breivik, helt fra han var barn. Historien ble ikke borte med henne, men eksisterer fortsatt, sier hun til avisas helgemagasin.

Les også: Hvorfor slår ingen alarm?

Wenche Behring Breivik døde av kreft i mars i år, 66 år gammel. Gjennom ett år hadde hun og journalisten nesten daglig kontakt.

Christensen sier at moren aldri bebreidet seg selv for sønnens handlinger. Hun beskriver morens situasjon som unik i norgeshistorien, og mener det er nødvendig å høre også hennes historie.

– Det er et samfunnsoppdrag: Hvem var denne moren, som opplagt var en viktig person i Anders Behring Breiviks liv? Hva slags oppvekst fikk han? Hva var alt dette, som vi bare har sett en flik av, spør journalisten.

Les også: Politi-svikt forsinket Breivik-etterlysning

Morens tidligere advokat, Ragnhild Torgersen, ønsker ikke å kommentere boken før den er utgitt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus