Støtter ikke kritikken av Stoltenbergs lederskap

Flertallet støtter ikke kritikken av statsminister Jens Stoltenbergs lederskap etter 22. juli-terroren, som er framsatt av blant andre høyreleder Erna Solberg, viser ny meningsmåling. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Flertallet støtter ikke kritikken av statsminister Jens Stoltenbergs lederskap etter 22. juli-terroren, som er framsatt av blant andre høyreleder Erna Solberg, viser ny meningsmåling. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Jens Stoltenberg (Ap) vil være en mer samlende leder og representere Norge bedre i utlandet enn Erna Solberg (H), mener et flertall av de spurte i en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50 prosent mener at Stoltenberg vil være mest samlende for landet, mens 36,5 prosent holder en knapp på Solberg, viser en undersøkelse InFact har utført for VG.

Også på spørsmål om hvem som vil representere Norge best i utlandet, går Stoltenberg av med en soleklar seier. Kun én av fem nordmenn mener Solberg vil gjøre en bedre figur i møte med andre lands ledere, viser undersøkelsen.

Uenige i kritikk

Et knapt flertall av de spurte er også uenige i kritikken fra Høyre-hold om at Jens Stoltenberg utviste dårlig lederskap og manglende gjennomføringsevne etter terroren 22. juli.

Denne kritikken ble først framsatt av tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet, som nå er leder for tankesmia Civita.

Les også: Kraftig tilbakegang for Erna

Høyre-leder Erna Solberg og Oslo-ordfører Fabian Stang slutter opp om kritikken, men har ikke flertallet i ryggen. Nesten 46 prosent sier at de er uenig i kritikken.

Solberg nyter derimot stor generell tillit blant velgerne og kommer bedre ut enn Stoltenberg på flere områder.

Høyest troverdighet

46,7 prosent mener at høyrelederen har høyest troverdighet og tillit, mens 41,4 prosent stoler mest på Stoltenberg.

38,2 prosent mener også at Erna Solberg er en bedre beslutningstaker enn Jens Stoltenberg, som får støtte fra 33,1 prosent.

43,6 prosent mener i tillegg at Solberg har best gjennomføringsevne, mens 38 prosent holder en knapp på Stoltenberg.

Når det kommer til samarbeidsevne scorer derimot Stoltenberg høyest. 46,2 prosent mener at han samarbeider best, mens 38 prosent mener Solberg gjør det. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus