Egyptiske sikkerhetsstyrker har pågrepet over 1.000

Egyptiske sikkerhetsstyrker får krass kritikk fra Amnesty International for sin maktbruk mot demonstranter. Foto: Reuters / NTB scanpix
Egyptiske sikkerhetsstyrker får krass kritikk fra Amnesty International for sin maktbruk mot demonstranter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Egyptiske sikkerhetsstyrker pågrep fredag over 1.000 antatte tilhengere av Det muslimske brorskap, opplyser innenriksdepartementet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Antallet elementer fra Det muslimske brorskap som ble arrestert, nådde 1.004, heter det i en kunngjøring.

I hovedstaden Kairo ble det foretatt 558 pågripelser, mens de øvrige fant sted i andre deler av landet.

Over 80 mennesker ble drept i fredagens sammenstøt mellom sikkerhetsstyrkene og tilhengere av landets styrtede president Mohamed Mursi, opplyser tjenestemenn og øyenvitner.

Les også: Soldater tok seg inn i forskanset moske

Amnesty International krever nå full gransking av de siste dagers voldshandlinger i Egypt, som har kostet over 600 mennesker livet, og menneskerettighetsorganisasjonen anklager de egyptiske sikkerhetsstyrkenes for overdreven maktbruk.

– På bakgrunn av foreløpige vitneutsagn og andre beviser vi har samlet, synes det å være liten tvil om at sikkerhetsstyrkene har opptråd med en åpenbar mangel på respekt for menneskeliv, sier lederen for Amnestys virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika, Philip Luther.

– Selv om noen av demonstrantene brukte vold, var myndighetenes ute av proporsjoner. Det virker som om de ikke skilte mellom voldelige og ikkevoldelige demonstranter, og tilfeldige tilskuere ble også ofre, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus