Miljøpartiet de Grønne større enn SV

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp) og Audun Lysbakken (SV) blir fotografert under en pause i partilederdebatten på TV2 torsdag kveld. De to sistnevnte kan ikke smile bredt over siste meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp) og Audun Lysbakken (SV) blir fotografert under en pause i partilederdebatten på TV2 torsdag kveld. De to sistnevnte kan ikke smile bredt over siste meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

SV blir forbigått av Miljøpartiet de grønne, som får 3,6 prosents oppslutning på NRKs nye partimåling. Både SV og Sp er under sperregrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klimavelgerne strømmer til Miljøpartiet de grønne (MDG) i NRKs nye måling. SV går tilbake 2,3 prosentpoeng fra forrige måling, og får kun 2,5 prosent.

MDGs nasjonale talskvinne og førstekandidat i Rogaland, Hanna E. Marcussen, mener de etablerte partiene har sovet i timen, og undervurdert folks miljøengasjement.

– Vår fremgang viser at mange ønsker en annen politikk, og det viser at veldig mange ser behovet for en kursendring. Det er ikke miljøengasjement, men klare miljøstemmer det har skortet på i norsk politikk, sier hun i en uttalelse.

I en ny måling gjort av Respons Analyse, får partiet 6,1 prosents oppslutning i Hordaland, 2,4 prosents oppslutning i Nord-Trøndelag, og 4,2 prosent i Sør-Trøndelag, melder Bergens Tidende og Adresseavisen.

Les også: Stort flertall for EU-medlemskap på Stortinget kommende fire år

Under sperregrensen

SV-leder Audun Lysbakken sier til NRK at alle SVs venner nå må komme på banen for å hindre at de kommer under sperregrensen.

– Hvis ikke folk som ønsker SV i norsk politikk mobiliserer, så risikerer vi at vi blir stående uten en venstreside på Stortinget, sier Lysbakken.

Regjeringspartner Sp befinner seg også under sperregrensen på målingen. Sp går tilbake 2 prosentpoeng til 3,7 prosent. Regjeringens storebror, Arbeiderpartiet, går fram 2,6 prosentpoeng til 28,9 prosent.

Landets største

Høyre er fortsatt landets største parti, og får 31,1 prosent på målingen. Det er fram 1,3 prosentpoeng.

Målingen gir Høyre 59 mandater på Stortinget. Og med både SV og Sp under sperregrensa, får dagens regjeringspartier kun 56 mandater.

Frp går tilbake 3,1 prosentpoeng til 17,8 prosent, og de blåblå får på denne målingen 92 mandater til sammen. KrF ligger uendret på 5,6 prosent, Venstre går fram 0,7 prosentpoeng til 4,1 prosent, mens Rødt får 1,6 prosent på målingen, fram 0,4 prosentpoeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus