Drapssiktet politimann varetektsfengslet

Fengslingsmøte i Tønsberg tingrett i saken der en politimann er siktet for forsettlig drap. Til venstre bistandsadvokat for avdødes familie Niels-Christian Schelver Petersen og politiadvokat Lise Dalhaug, i midten dommerfullmektig Harald Thomas Endresen og til høyre forsvarer Arne Lie. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix
Fengslingsmøte i Tønsberg tingrett i saken der en politimann er siktet for forsettlig drap. Til venstre bistandsadvokat for avdødes familie Niels-Christian Schelver Petersen og politiadvokat Lise Dalhaug, i midten dommerfullmektig Harald Thomas Endresen og til høyre forsvarer Arne Lie. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix

Den drapssiktede politimannen fra Telemark er i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33) ved Sandøya utenfor Brevik i Telemark lørdag 3. august.

I Tønsberg tingrett fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. Retten ila mannen fullstendig isolasjon i to uker.

Forsvareren hadde fredag ettermiddag ikke rukket å snakke med sin klient etter at kjennelsen ble kjent. Lie forteller at 40-åringen er nedbrutt, og naturligvis vil være skuffet over kjennelsen.

– Han sier han opplever hele situasjonen som surrealistisk, og sier dette er vanskelig å forholde seg til, sier Lie, som i løpet av kvelden skulle gå gjennom kjennelsen med sin klient.

Les også: Mange tips i saken mot drapssiktet politi

Bevisforspillelse

«Retten mener varetektsfengsling for fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep sett på bakgrunn av sakens alvor og den nærliggende bevisforspillelsesfaren», heter det i kjennelsen. Retten mener også at alternativer til varetekt i fengsel ikke vil være tilstrekkelige til å begrense faren for bevisforspillelse.

Det samme argumentet bruker retten for at mannen skal sitte i isolasjon. «Det er viktig at siktede ikke på noen måte får anledning til å kommunisere med de andre involverte», lyder kjennelse. Dommerfullmektig Harald Thomas Endresen understreker også at saken er alvorlig for den siktede 40-åringen, særlig siden han er politimann.

Les også: Politimann siktet for forsettlig drap

– Unnlot å varsle

Retten finner skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha begått drapet, og den begrunner det med politimannen har forklart at han var sammen med kvinnen da hun falt fra Breviksbrua.

I fengslingskjennelsen påpekes det også at mannen unnlot å varsle om saken på tross av at han er politibetjent. Mannen har selv forklart at dette skyldtes at han fikk panikk.

Forsvareren reagerer på at han og klienten nektes tilgang til dokumenter – blant annet vitneavhør – som ifølge politiet danner grunnlaget for den skjerpede siktelsen.

– En rekke dokumenter i saken som er klausulert og som siktede ikke er gjort kjent med, og i realiteten heller ikke jeg. Rent prinsipielt er det uheldig at man ikke får imøtegå det en siktelse bygger på, at man ikke vet hvilke momenter politiet bygger på når de hevder at det er skjellig grunn til mistanke, sier forsvarer Lie.

Les også: Vitne hørte rop og skrik

Har fått flere tips

Politiadvokat Dalhaug mener på sin side at politimanne vil kunne tilpasse sin forklaring om han får tilgang til dokumentene. Politiet etterforsker fortsatt saken med store ressurser

– Vi har foretatt en rekke vitneavhør, og det gjenstår fremdeles en del. Det er kommet inn mange tips til tipstelefonen, og vi er fremdeles interessert dersom noen kan si oss noe de mener kan ha interesse for saken, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus