Hareide: – Eneste parti som løfter abortsaken

KrF-leder Knut Arild Hareide mener 15.000 aborter hvert år her i landet er svært urovekkende og sier KrF vil ha en ny abortlov. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide mener 15.000 aborter hvert år her i landet er svært urovekkende og sier KrF vil ha en ny abortlov. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Familiepolitikk, abort og ekteskapslovgivning preget NRKs utspørring av KrF-leder Knut Arild Hareide. Færre aborter og flere barn står øverst på partiets ønskeliste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– KrF vil verne om livet fra et egg er befruktet. Å gradere livet etter uke 8, 12, 18 og 22 er veldig vanskelig mener vi, derfor er det å unngå aborter en viktig sak for KrF, sier Hareide.

Han understreker at partiet ikke vil tilbake til nemndordningen på 1970-tallet, men at KrF vil ha en ny abortlov som sikrer livsrett for ufødt liv.

– Annenhver kvinne i Oslo mellom 20-24 år tar abort, og vi har over 15.000 aborter hvert år her i landet, men KrF er det eneste partiet som kjemper for det ufødte liv, påpeker Hareide.

Les også: Hareide: Bingo å stemme Høyre

Færre aborter vil også løse et annet problem, mener han: Flere barn i Norge. KrF vil dessuten styrke en rekke støtteordninger for barnefamiliene, særlig for studenter og arbeidsledige, som i dag får lite i forhold til folk som er i jobb.

– For å få et bærekraftig samfunn på lang sikt, trenger vi flere barn. Hvis de som hadde tenkt å få ett barn, får to, og de som hadde tenkt å få to, får tre, er det noe av det mest lønnsomme vi kan få til, sier Hareide, som selv nylig giftet seg og ble far.

Dersom KrFs ønske om et regjeringsskifte blir til virkelighet, vil Hareide snakke med alle, og han er klar til å sitte som statsråd. Blir det likevel en blå-blå regjering, frykter han først om fremst at alkoholpolitikken, landbruket og miljøet vil lide.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus