Märtha Louise får =Norge-prisen 2013

Prinsesse Märtha Louise tildeles =Norge-prisen 2013. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise tildeles =Norge-prisen 2013. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Prinsesse Märtha Louise tildeles årets =Norge-pris for engasjement for barn og mennesker som står på utsiden av samfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

=Norge-prisen går til noen som utmerker seg ved sin innsats for verdighet og sosialt engasjement. Årets pris går til prinsesse Märtha Louise for sitt offentlige og private engasjement gjennom mange år, skriver Stiftelsen Erlik i en pressemelding.

– Annerledeshet, raushet og sosialt engasjement er verdier vi setter svært høyt i gatemagasin-bransjen. Dette er verdier som prinsessen har blitt en fanebærer for. Som offentlig skikkelse gir hun en stemme til de stemmeløse, og som person har hun vist et enormt mot. Derfor fortjener hun denne prisen, forteller =Norge-redaktør Anlov Peter Mathiesen.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at prinsesse Märtha Louise i en årrekke har vist et spesielt engasjement for barn og mennesker med nedsatt funksjonsevne. «Denne innsatsen er ekstra viktig fordi den handler om mennesker som ofte ikke har sjansen til å yte uten hjelp fra andre», heter det i begrunnelsen.

Prisen overrekkes i Varmestua i Fredrikstad torsdag 22. august. Dette er fjerde gang prisen deles ut, og siste vinner var Gatehospitalet i Oslo, for sitt arbeid med narkomane.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus