Døde da de ble truffet av bussenes speil

To personer mistet livet i kollisjonen mellom en svensk turistbuss og en norsk rutebuss ved Fardal i Sogndal kommune mandag. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
To personer mistet livet i kollisjonen mellom en svensk turistbuss og en norsk rutebuss ved Fardal i Sogndal kommune mandag. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Rekonstruksjonen av bussulykken i Sogndal viser at de to kvinnene som mistet livet, døde etter å ha blitt truffet av speilene til den motgående bussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Åge Løseth i Sogndal, som ledet rekonstruksjonen, bekrefter denne konklusjonen overfor Bergens Tidende. Også Havarikommisjonen skal ha vist interesse for bussenes sidespeil.

– Vi har registrert at bussene har en annen konstruksjon enn på mange lastebiler, der speilene gir etter ved et sammenstøt, sier havariinspektør Tor Østberg.

Også veivesenets ulykkesgruppe var til stede. Det samme var sjåføren som kjørte den norske rutebussen i dødsulykken mandag, men det var to av kollegene hans som kjørte bussene som ble brukt i rekonstruksjonen. Målet med rekonstruksjonen var å belyse saken bedre.

– Dessuten har det vært et tema at veien er smal, den diskusjonen vil vi bli kvitt, sa lensmann Løseth tidligere på dagen.

Politiet har siktet sjåføren av den svenske turistbussen for uaktsom kjøring etter dødsulykken på riksvei 55 ved Fardal i Sogndal mandag. Han har reist hjem til Sverige.

Onsdag og torsdag skal det også gjennomføres fire rettslige avhør av utenlandske turister i Sogn tingrett.

– Dette er sentrale vitner i den forstand at de har observert viktige ting knyttet til selve hendelsen. Vi har valgt ut vitnene som belyser saken best, sier Løseth.

To personer, en norsk kvinne og en taiwansk kvinne, omkom i ulykken. For ytterligere en kvinne er tilstanden fortsatt kritisk. En annen kvinne er alvorlig skadd. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus