– Vi tok en hageslange nedi bjørka og skrudde på vannet

– Vi så ikke at det slo ned i bjørka, men vi så plutselig at det røyk ganske kraftig fra treet, forteller Solberg. Foto: Kjell Eivind Solberg
– Vi så ikke at det slo ned i bjørka, men vi så plutselig at det røyk ganske kraftig fra treet, forteller Solberg. Foto: Kjell Eivind Solberg

Tidligere rådmann fikk et spesielt syn da ei bjørk brant på innsiden av stammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært mye tordenvær i Skiptvet kommune i Østfold i det siste.

På søndag førte det til en snodig hendelse, først omtalt av Smaalenes avis, da en hul bjørk fikk seg en støkk av lynet og tok fyr på innsiden av stammen.

– Det var kort tid mellom lyn og torden, så vi skjønte at det lynnedslagene var nære, sier Kjell Eivind Solberg til ABC Nyheter.

Les også: Juli og august er månedene med flest lynnedslag

Tok hageslangen fatt

Men han fikk ikke med seg at lynet hadde truffet et tre ikke langt fra eiendommen hans ved Langli i Skiptvet.

– Vi så ikke at det slo ned i bjørka, men vi så plutselig at det røyk ganske kraftig fra treet, sier Solberg, som nylig gikk av som rådmann i Skiptvet kommune.

Han og de andre gikk bort til bjørka og studerte det nøye.

– Vi fikk se glørne, så den brant nok ganske kraftig innvendig. Vi tok en hageslange nedi og skrudde på vannet, forteller Solberg.

Saken fortsetter under bildetRøyk sev ut av sprekker i den hule bjørka. Foto: Kjell Eivind SolbergRøyk sev ut av sprekker i den hule bjørka. Foto: Kjell Eivind Solberg

Fortsatt grønn

De klarte å slokke brannen, men Solberg er ikke sikker på at bjørka overlever.

– Det var en gammel bjørk, og den er nok snart ferdig. Men jeg har vært og sjekket den i ettertid, og den er fortsatt grønn, forsikrer Solberg til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus