Politimannen: – Jeg så at kvinnen begikk selvmord

Den siktede politimannen ble fanget opp av overvåkingskameraer ved Breviksbrua sammen med den nå avdøde kvinnen. Fotomontasje: Faksimile av TA og bilde fra Wikimedia Commons
Den siktede politimannen ble fanget opp av overvåkingskameraer ved Breviksbrua sammen med den nå avdøde kvinnen. Fotomontasje: Faksimile av TA og bilde fra Wikimedia Commons

Politimannen som er siktet for falsk forklaring etter at en kvinne ble funnet død utenfor Brevik i Telemark, sier at hun tok livet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen som ble siktet for falsk forklaring etter at en 33 år gammel kvinne ble funnet død, sier nå at han så henne begå selvmord.

Forsvareren hans, Arne Lie, sier til TA at han ikke har fortalt noen at han så kvinnen ta selvmord før han ble avhørt onsdag.

- Han var i sjokk over hva han hadde sett, og dro hjem etter hendelsen. Der satt han for seg selv, og en liten løgn vokste og ble til en stor en, sier Lie til Dagbladet.

Ifølge Lie har mannen forklart at han så kvinnen hoppe i døden. Obduksjonsrapporten skal ha vist at kvinnen trolig døde av fall fra stor høyde.

– Klarte ikke stoppe henne

Lie sier til NRK at mannen forgjeves gjorde det han kunne for å forhindre selvmordet.

– Det er det som plager han, at han ikke var i stand til å stoppe henne.

Ifølge forsvareren var mannen i sjokk og ute av stand til å tilkalle hjelp etter hendelsen.

– Når han først hadde fortalt til noen noe som ikke var fullstendig riktig, så klarte han ikke komme ut av det igjen, heller ikke i politiavhør, sier Lie til NRK.no.

Til VG sier Lie at mannen gikk rett hjem etter selvmordet.

Politimannen ble tirsdag pågrepet og suspendert fra stillingen sin i Telemark politidistrikt etter siktelsen for falsk forklaring. Politiet hadde da funnet flere uoverensstemmelser mellom informasjonen de satt på og det mannen fortalte.

I forbindelse med siktelsen sa politiet at han ikke er mistenkt for drap på kvinnen.

Les også: Politimann suspendert etter falsk forklaring

Avbildet på overvåkingskamera

Den suspenderte politimannen ble avbildet på overvåkingskameraer sammen med den avdøde kvinnen natten før hun ble funnet død. Kvinnen var ifølge TA en venninne av politimannen, og de hadde vært på fest sammen tidligere på kvelden.

Ifølge VG forklarte politimannen først at de hadde tatt følge til Stathelle kirke, mens overvåkingsbildene viser at de gikk sammen lengre enn dette. En av politiets teorier har vært at kvinnen falt fra broen på Brevik.

Politiet tror kvinnen døde en gang mellom klokken tre og fem natt til 3. august.

Hun ble oppdaget av tilfeldig forbipasserende i vannet ved Sandøya utenfor Brevik i 10-tiden lørdag 3. august.

Politiet antok først at det ikke hadde skjedd noe kriminelt, men fikk senere opplysninger som gjorde at de anså kvinnens død som mistenkelig og iverksatte etterforskning.

Det er så langt ikke kjent om politiet vil framstille den siktede mannen for varetektsfengsling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus