Spør politikerne direkte:

Hva mener SV og Frp om Norges forhold til EU og EØS-saker?

SVs Jan Olav Andersen (t.v.) og Fremskrittspartiets Peter N. Myhre svarer på lesernes spørsmål om Norges forhold til EU og EØS-saker.
SVs Jan Olav Andersen (t.v.) og Fremskrittspartiets Peter N. Myhre svarer på lesernes spørsmål om Norges forhold til EU og EØS-saker.

EU og EØS-avtalen påvirker hverdagen vår - hver dag, men snakkes lite om i valgkampen. Fremskrittspartiet og SV svarte ABC Nyheters lesere direkte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk hva partiene sier om europapolitikken sin:

Frp omtaler EU-spørsmålet på side 8 i sitt prinsipprogram

SV omtaler EU-spørsmålet i kapitlet om EU på side 19 i sitt prinsipprogram

Her er de som vil svare deg:

Fremskrittspartiet stiller med Peter N. Myhre, stortingsrepresentant fra Oslo som til nå har vært i Stortingests forsvars- og utenrikskomité.

SV møter med Jan Olav Andersen som er sentralstyremedlem og leder av faglig utvalg i SV, og forhandlingsleder i fagforbundet El&IT.

Fremskrittspartiet velger å ikke ha noen partimening om EU-medlemskap, og vil i handlingsprogrammet vurdere utmelding av Schengenavtalen. Frp vil heve terskelen for arbeidsinnvandrere fra EU for å få norske velferdsgoder.

Tidligere i dag: Dette svarte KrF og Sp

Tidligere i dag: Dette svarte Høyre og Ap

SV mener EU på grunn av sin markedsliberalisme systematisk styrker kapitalkreftene på bekostning av fagbevegelsen og andre motkrefter, og er imot EU-medlemskap og EØS-avtalen.

STILL SPØRSMÅL I FELTET NEDENFOR!

Innled med å skrive hvilken poliiker du spør. Ved stor trafikk må vi ta forbehold om at ikke alle kan få svar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus