– Grete Knudsen var en mobber

FÅR KRITIKK: Karita Bekkemellem får passet sitt påskrivet i boka til eks-statsråd Grete Knudsen (Ap). Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Karita Bekkemellem får passet sitt påskrivet i boka til eks-statsråd Grete Knudsen (Ap). Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem tar avstand fra opplysninger om at hun svertet Thorbjørn Jagland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ble det gjort kjent av tidligere nærings- og handelsminister Grete Knudsen (Ap) kritiserte Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre i boka «Basketak».

Knudsen mener Stoltenberg er en konfliktsky og unnvikende leder.

– Han er en hyggelig og dyktig person. Men når statsråder ønsker en samtale om vanskelige saker, er det ikke like lett å få kontakt. Han kan være flakkende i blikket. Jeg hadde ofte en følelse av at jeg heftet ham, skriver Knudsen.

Les også: – Jens er konfliktsky, og hva vil Jonas med Norge?

– Ondsinnet løgn

Nå melder Aftenposten om at også Karita Bekkemellem får passet sitt påskrevet. I boka beskriver Knudsen hvordan hun mener Bekkemellem i 1999 systematisk foret VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen med interne og negativ informasjon for å sverte daværende partileder Thorbjørn Jagland.

Bekkemellem avviser påstandene og hevder hun på den tiden var livredd for å bli sett sammen med en journalist.

– Dette er ondsinnet løgn. Jeg forstår ikke hvorfor Grete Knudsen kommer med dette nå. Dette er helt utrolig, sier Bekkemellem som samtidig innrømmer at hun refererte kritikk i partiets sentralstyre rettet mot Jaglands lederstil.

Hvem bør du stemme på? Prøv ABC Nyheters valgomat

– Knudsen var en mobber

Bakkemellem forteller at hun egentlig ikke ønsker å kommentere påstandene, men hun mener Knudsen burde holde seg for god til å komme med udokumenterte påstander.

I 2009 slapp Bekkemellem ut sin memoarbok kalt «Mitt røde hjerte», der hun tok et kraftig oppgjør med erfarne kvinner som hun mener var nedlatende mot yngre kvinner i sitt egen parti.

– Grete Knudsen tilhørte denne gruppen som satt ved kafébordet og kom med negative karakteristikker. For å si det slik: De oppptrådte ikke akkurat som mentorer, snarere som mobbere.

– Jeg opplever det hun nå skriver om meg som usaklig og ondsinnet, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus