Ingebrigtsen toner ned snakket om medaljesjanser

Henrik Ingebrigtsen slo seg på brystet og garanterte at han skulle være med i medaljekampen på 1500-meteren i Moskva-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er tonen annerledes, og han sier rett ut til NTB at han ikke kan se på seg selv som en reell medaljekandidat. Da han møtte norsk presse tirsdag var han betraktelig mer nedtonet enn etter OL-løpet i fjor, der han løp inn til femteplassen.

– Nei, jeg er ikke medaljekandidat, for det viser seg jo at jeg har en av de aller svakeste tidene i år i det heatet jeg har havnet. Derfor tror jeg dette kommer til å bli mye som i OL i fjor – forsøket blir det vanskeligste å komme gjennom.

– På den annen side skal jeg ikke si at jeg er helt uten medaljesjanser. Hadde jeg ikke hatt troen på meg selv, ville jeg ikke ha stilt opp her, sa Henrik Ingebrigtsen på tirsdagens pressemøte.

– Jeg tenker på at jeg var ganske nær en medalje i OL. Dersom jeg kommer til finalen kan alt skje. Da skal jeg i hvert fall gjøre et forsøk på å være med og slåss om medaljene, la han til.

Les også: Norsk rekord for Ingebrigtsen

Sensasjonelt

– Dersom jeg skulle nå finalen på 1500-meteren her i Moskva, så vil det være temmelig sensasjonelt. Det er ikke ofte en nordmann har klart det på 1500-meteren, dersom det noensinne har skjedd før, og det er i alle fall veldig unorsk, mente Ingebrigtsen.

Han sa også at målet selvsagt er å løpe så bra som mulig og få tatt ut det han er god for. På spørsmål om hva som skulle til for å være fornøyd, svarte han slik:

– Dersom jeg ikke kommer til semifinalen, så vil jeg nok ikke være spesielt fornøyd.

Han møtte norsk presse utenfor det norske deltakerhotellet Golden Ring, og han satt på baken på asfalten under pressetreffet.

– Det er slik med meg at enten så løper jeg, eller så ligger jeg rett ut. Jeg sitter her for ikke å bli så trøtt i beina, forklarte han.

Les også: Ingebrigtsen tok EM-gull i terrengløp

OL-følelse

Henrik Ingebrigtsen sa at oppkjøringen til VM har gått etter planen, bortsett fra fallet på 1500-meteren i U23-EM. Der revansjerte han uhellet ved å vinne gullet på 5000 meter noen dager senere.

– Jeg var på en trening i dag tidlig (tirsdag), og det kjentes veldig bra. Jeg er der jeg skal være, og har litt av den samme følelsen jeg hadde før 1500-meteren i London.

Han har ikke tenkt så mye på hva slags løpsopplegg han kan tenke seg. Det er bare tanken på å komme seg videre til semifinalen som teller når forsøket går onsdag.

– Sesongen har startet litt tregere for meg i år, men det kommer av at jeg har holdt litt igjen nettopp med tanke på VM. Alt er lagt opp til at jeg skal være i best mulig form her. Det er først nå jeg skal føle meg og prestere helt på topp i år, men likevel innser jeg at nivået på de beste er veldig høyt. Det betyr også at de har vært veldig tidlig i form, sa Ingebrigtsen.

Forsøket på 1500 meter går onsdag formiddag, semifinalen går fredag og finalen skal løpes søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus