Nå får sjefene NAV-bøter

NAV bruker 69 årsverk på å skrive ut bøter til sjefer som ikke overholder regelverket. Ill.foto: NTB scanpix
NAV bruker 69 årsverk på å skrive ut bøter til sjefer som ikke overholder regelverket. Ill.foto: NTB scanpix

Norske sjefer følger ikke opp sykemeldte. Så langt i år har NAV gitt gebyrer til nesten like mange som i hele 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gitt 10.000 gebyrer til norske sjefer som ikke følger reglene for oppfølging av sykmeldte. Det er nesten like mange som i hele fjor, melder NRK.

NAV bruker 69 årsverk på å straffe de som ikke følger reglene.

– Regelverket er veldig detaljert. Jeg tror vi er tjent med et system som har mindre byråkrati når det gjelder sykefraværsoppfølgingen, sier tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud, til NRK.

Lanserer app

Tidligere i sommer lanserte NAV en egen app til 1,5 millioner kroner for å hjelpe sjefer med ansvar for sykemeldte ansatte til å huske de mange frister som eksisterer.

Les også: Nå har NAV laget app

– Denne applikasjonen vil gi god informasjon og støtte arbeidsgiverne i det praktiske oppfølgingsarbeidet, sa seksjonssjef May Britt Christoffersen i Arbeids- og velferdsdirektoratet da verktøyet ble lansert i juni.

20.000 har fått bøter

I 2012 startet NAV en ny praksis. Siden da skal over 20.000 bedrifter ha fått bøter.

Les også: 3 av 4 gravide blir sykemeldt i løpet av svangerskapet

Til kringkasterens nettsider sier Lars Jacob Hiim i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), at ordningen skaper frustrasjon:

– Våre bedrifter forteller at dagens sanksjonsregime skaper mye frustrasjon fordi det blir viktigere å levere inn riktig skjema til Nav framfor å gjøre den gode sykefraværsoppfølgingen på den enkelte arbeidsplass, sier avdelingsdirektøren for arbeidsliv i NHO.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus