Lensmann: – Veien er ikke for smal

Ulykkesveien i Sogndal der to busser kolliderte mandag, brukes jevnlig av store kjøretøy, ifølge lensmannen i Sogndal. Han avviser at veien er for smal, slik den ene busseieren hevder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en 24 år gammel norsk kvinne fra Ålesund og en taiwansk kvinne som omkom i ulykken. Ifølge Sogn Avis studerte 24-åringen i Sogndal.

En passasjer er kritisk skadd, mens en er alvorlig skadd, opplyste Haukeland universitetssjukehus tirsdag formiddag.

Direktør Göran Mellström i Bergkvarabuss sa etter dødsulykken mandag ettermiddag at veien er altfor smal for turistbusser.

Bakgrunn: – Veien for smal for turistbusser

Kollisjonen skjedde på fylkesvei 55 mellom Sogndal sentrum og Leikanger i Sogn og Fjordane.

– Normalt sett skulle ikke bussen ha kjørt på denne veien, som er veldig smal. Men på grunn av arbeidet i Gudvangatunnelen etter brannen i forrige uke ble trafikken ledet inn på denne veien, sier Mellström til SVT.

– Ikke for smal

Lensmann Åge Løseth i Sogndal avviser at veien er for smal, og sier til NTB at den stadig brukes av tunge kjøretøy.

– Det skal ikke være noe problem. Her kjører det vanligvis mye busser, sier han.

Trafikkoperatør Ove Amundsen i Vegtrafikksentralen mener også kritikken er merkelig, skriver Bergens Tidende.

– Tyngre kjøretøy har veilister som viser hvor de bør kjøre og hvor brede veiene er, sier Amundsen til avisa. Han mener i likhet med lensmannen at det ikke skal være noe problem for tungtrafikken å kjøre der.

Les også: To bekreftet omkommet etter kollisjon i Sogndal

Avhør

Politiet skal tirsdag undersøke bussene, avhøre mange av passasjerene, og de to sjåførene skal avhøres på nytt. Løseth vil foreløpig ikke si noe om hva de to har forklart så langt, eller om politiet kommer til å ta ut en siktelse mot noen av dem.

– Det vil vi avgjøre når vi ser hva som kommer ut av avhørene, sier Løseth.

Først skal politiet skaffe seg en oversikt over hvem av passasjerene som satt hvor i bussene. De som satt slik at de kan kaste lys over ulykken, vil bli avhørt, sier lensmannen.

I tillegg skal politiet snakke med et par bilister som kom like etter én av de to bussene. De to kjøretøyene skal også undersøkes, og til dette får politiet hjelp fra Vegvesenets ulykkeskommisjon.

Tirsdag kommer også Statens havarikommisjon for transport til Sogndal for å bistå i etterforskningen.

Ulykken skjedde på en rett strekning i en 60-sone, og bussene traff hverandre i siden.

Skadde sjåfører

De 22 passasjerene i den svenske bussen var taiwanske turister samt en guide, mens sju satt i den norske rutebussen. Kvinnene som omkom satt i hver sin buss.

– De andre som ble sendt til sykehus, fikk bare lettere fysiske skader, men det har jo også vært en påkjenning psykisk, påpeker Løseth.

For de to bussjåførene skal helsesituasjonen ha forverret seg utover kvelden, og de ble derfor ifølge NRK sendt til sykehus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus