Bussdirektør: – Veien for smal for turistbusser

Sjefen for det svenske selskapet som eier den ene bussen som kolliderte ved Fardal i Sogndal mandag, sier veien var altfor smal for turistbusser. En norsk og en taiwansk kvinne omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen satt i en lokalbuss fra Nettbuss som kolliderte med en svensk turistbuss ved 17-tiden mandag ettermiddag.

– Normalt sett skulle ikke bussen ha kjørt på denne veien som er veldig smal. Men på grunn av arbeidet i Gudvangatunnelen etter brannen i forrige uke ble trafikken ledet inn på denne veien, sier direktør Göran Mellström i Bergkvarabuss til STV , ifølge NRK.

Les også: To bekreftet omkommet etter kollisjon i Sogndal

Alvorlig skadd

Ifølge politiet var det til sammen rundt 30 personer i de to bussene. Åtte personer ble sendt til sykehus.

To kvinner ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, som mandag kveld opplyste at begge ble alvorlig skadd.

Seks andre ble sendt til Førde sentralsjukehus med lettere skader. Ytterligere én person ble sendt til lege i Sogndal for sjekk.

Asiatiske turister

De som ikke ble skadd, ble også sendt til Sogndal. Der ble de tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Ifølge nyhetsbyrået TT er den svenske bussen hjemmehørende i Kalmar. Bussen med svensk sjåfør hadde 22 asiatiske turister om bord.

Bussene traff hverandre i siden, og det ble tidlig klart at ulykken var alvorlig. Flere ambulanser og fire helikoptre rykket ut, og det ble gitt førstehjelp på stedet.

– Bussen ble kjørt av en veldig rutinert sjåfør, som har lang erfaring med denne typen turer, sier bussdirektør Mellström.

Veien stengt

Kollisjonen skjedde på fylkesvei 55 mellom Sogndal sentrum og Leikanger i Sogn og Fjordane, og fylkesveien ble stengt i flere timer på grunn av ulykken. Veistrekningen har hatt ekstra stor trafikk den siste tiden ettersom Gudvangatunnelen er stengt.

Statens vegvesens ulykkesgruppe var mandag kveld på stedet for å gjøre undersøkelser, og Statens havarikommisjon for transport var ventet å ankomme Sogndal tirsdag morgen.

I tillegg startet politiet åstedsundersøkelser og åpnet etterforskning.

– Det er altfor tidlig å si noe om årsaken, sier politiadvokat Jørn Lasse Refnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus