Fikk betalt for å kjøre taxi med Jens

Fem av passasjerene i videoen der Jens Stoltenberg var taxisjåfør visste at de skulle være med på et stunt knyttet til Arbeiderpartiets valgkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen med statsminister Jens Stoltenberg som taxi-sjåfør i Oslo går verden rundt. I filmen opplyser Stoltenberg at han ikke har kjørt bil på åtte år og det fikk noen av passasjerene virkelig merke.

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

Les også: Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

Fikk 500 kroner

Men nå melder VG at Arbeiderpartiets film med skjult kamera ikke var så skjult likevel.

For fem av totalt 14 passasjerer visste på forhånd om at de skulle være med i en video knyttet til partiets valgkamp.

De fem ble rekruttert via såkalt «street casting», og fikk 500 kroner for jobben.

– Det betyr at de er blitt spurt på gata om de kunne tenke seg å være med i en film for Arbeiderpartiet, og at de ville bli hentet i taxi. Felles for alle passasjerene er at de ikke hadde noen anelse om at de ville bli plukket opp av statsministeren, skriver Pia Gulbrandsen, kommunikasjonssjef i Ap, i en epost til avisen.

– Ikke en bløff

Reklameguru Kjetil Try, som er en av hjernene bak filmen og en nær venn av Stoltenberg, avdramatiserer opplysningene og mener videoen ikke er en bløff.

– 60 prosent av dem som er med i filmen er tilfeldige passasjerer som stoppet drosjen på gaten. Men vi måtte ha noen klare på forhånd for å sikre turer, så ikke Stoltenberg ble sittende den første halvtimen uten noe å gjøre, sier Try til VG.

Taxiturene skal vises på kino og andre av Aps plattformer på nettet fram mot valget.

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring, og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus