82-åring bodde 40 år i villmarken – vil tilbake

Den 82 år gamle mannen som dukket opp sammen med sin 41 år gamle sønn forrige uke, vil tilbake til skogen der han bodde i 40 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vietnamesiske medier ble Ho Van Thanh sist sett løpende inn i skogen med sønnen Ho Van Lang etter at en bombe eksploderte i familiens hjem i 1973. Kona og to av barna deres ble drept i angrepet.

De to mennene ble funnet onsdag av personer fra en landsby i nærheten som var på tur i skogen for å lete etter ved. 40 kilometer inne i skogen fant de mennene i ei trehytte. Landsbyboerne varslet myndighetene, som hentet dem ut samme dag.

Les saken: Far og sønn funnet i skogen etter 40 år

Nå sier en nevø av mannen, Ho Minh Lam, at 82-åringen ikke trives i sivilisasjonen

– Min onkels helse har blitt bedre, men han er helt stille og sier ingenting. Han savner skogen, sier nevøen. Han opplyser at også fetteren har et ønske om å dra tilbake til villmarken.

Saken har ført til debatt i Vietnam, og flere mener at de to må få lov til å dra tilbake og leve i naturen, hvis de vil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus