Stoltenberg konfrontert med valgløfter

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Statsminister Jens Stoltenberg svarte for seg i nettmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg satte av 20 minutter til å svare på spørsmål fra NRK.nos lesere mandag morgen.

I nettmøtet ble han blant annet spurt om tomme bassenger og makspris i barnehagene.

Les også: Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

Reidun Andersen spør: «Min gutt på 12 år lurer på hvorfor vi skal stemme på deg når du ikke holder det du lover? Han husker nemlig at Arbeiderpartiet lovet å sørge for vann i bassengene rundt om i Norge. Det har ikke skjedd. Tvert i mot har flere basseng blitt tappet ned!»

Statsministeren svarer:

«Hei, det er viktig med basseng og svømmeopplæring. Vi gir statlig støtte til bygging og oppussing av basseng. I en del kommuner legger de ned små bassenger og bygger ett stort i stedet, og det kan gi et bedre tilbud for innbyggerne. Men det er løsninger som man må vurdere i hver enkelt kommune. Fra 2006 og fram til i vår er det registrert 100 gjenåpnede anlegg, mens det er åpnet 23 nye svømmeanlegg. Mange av svømmebassengene i Norge er mellom 30 og 40 år gamle. Derfor må en del av dem pusses opp og være stengt i en periode, eller de må erstattes av nye.»

Les også: Stoltenberg: – Norge er et foregangsland

Ellen Hansen fortviler over situasjonen i helsesektoren: «Hvorfor har ingen ordnet opp i helsesektoren? 25% stilling i 5 år, utallige ubekvemme ekstravakter. Kan aldri slappe av og nyte livet, for jeg må være klar hvis det ringes om ekstravakt! Det er mange som har det slik. Ønske om 100% og planlegge hverdagen, tja kanskje når jeg er 50? Hilsen utslitt, hardtarbeidene mor! Forresten er det behov for mer folk og større stillinger!!»

Stoltenberg lover bot og bedring: «Hei, jeg er enig med deg i at det må bli bedre mulighet til å jobbe heltid og i større stillinger i helsesektoren. Regjeringen har fått vedtatt en lovendring som gjør at du får rett til den stillingsandelen som du faktisk jobber. Det vil være viktig for mange. Helseministeren jobber også for å få til flere heltidsstillinger i sykehusene.»

Les også: Frp drar frem innvandringskortet i innspurten

Signaturen «Erik» trekker frem løftet om makspris for barnehage:

«Du lovet meg 1500,- i makspris for barnehage for 8 år siden. Hva har skjedd med dette løftet ?»

«Hei, regjeringen har innført en maksimalpris i barnehagene på 2330 kroner per måned, som reelt sett innebærer en prisreduksjon på 1150 kroner i måneden (33 prosent) siden 2005. Det har vært en kraftig prisreduksjon, og barnefamiliene har både fått lavere pris og lovfestet rett til barnehageplass», svarer statsministeren.

Les alle spørsmål og svar her

Les også: Småpartiene fram på ny måling

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus