Omfattende hasjsak for retten

Ti tiltalte må svare for salg, innføring og omsetning av 1,8 tonn hasj når en av de største hasjsakene i norgeshistorien starter i Oslo tingrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet mener de rullet opp et omfattende narkotikanettverk, da de for to år siden bestemte seg for å gjøre noe med åpenlys narkotikahandel i Oslos gater.

En omfattende etterforskning ble satt i gang. Den omfattende spaningen og overvåkingen avdekket et nettverk som skal ha bestått av rundt 20 personer.

Bakmannsapparat

I tingretten møter ti menn i alderen 27- 46 år. Åtte av dem er norske statsborgere, en er fra Nederland og en av de tiltalte fra Marokko.

– Denne saken har utspring i vår innsats i Vaterlandsparken i Oslo for noen år siden. Dette førte til at vi til slutt fikk pågrepet og tatt ut tiltale mot personer i bakmannsapparatet, uttalte politiinspektør Einar Aas til NRK tidligere i sommer.

Den 28 år gamle antatte hovedmannen må svare for svært alvorlige anklager. I tiltalebeslutningen fra Riksadvokaten heter det at han skal ha solgt 1,1 tonn hasj til en rekke personer. I mars 2011 skal han ha innført 325 kilo hasj fra Nederland til Norge.

Han skal også ha planlagt og organisert innføring av ytterligere 381 kilo hasj fra Nederland til Norge sammen med fire av de andre tiltalte. Politiet krever 28-åringen for 15 millioner kroner.

Nekter for salg

28-åringens forsvarer har uttalt at han erkjenner skyld for oppbevaring og å ha vært med på transport av hasj, men nekter for å ha solgt hasj.

Politiadvokat Line Presthus bekrefter at det er flere siktede i saken.

– Men vi har ikke nå kapasitet til å ta ut tiltale mot flere. Det er en del ting vi må vurdere. Vi tar en endelig avgjørelse om eventuelle nye tiltaler i løpet av høsten, sier Presthus.

Det er satt av åtte uker til rettssaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus