Ungarsk krigsforbrytertiltalte er død

Den krigsforbrytertiltalte ungareren Lazlo Csatari er død. Han var anklaget for å ha medvirket til deportasjonen av 12.000 jøder til de nazistiske dødsleirene under andre verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hans advokat som opplyser at 98-åringen er død. Rettssaken mot Csatari skulle starte i september. Han har vært i husarrest det siste året.

Ifølge påtalemyndigheten var han ansvarlig for å samle en gruppe jøder fra en getto i Ungarn og deportere dem til Auschwitz.

Les også: Ungarere fikk hard straff for å trakassere jøder

Han ble dødsdømt in absentia i Tsjekkoslovakia i 1948, men klarte å flykte til Canada der han bodde som kunsthandler fram til han mistet statsborgerskapet på 90-tallet.

Se video av Csatari øverst i arikkelen

Deretter slo han seg ned i Budapest, der han bodde som en fri mann fram til påtalemyndigheter begynte å undersøke saken hans som følge av informasjon fra Simon Wiesenthal-senteret.

Les også: - Sigøynere flest passer ikke til å leve blant mennesker

- Wiesenthal-senteret har klart å jage enda et gammelt menneske i døden, skriver det høyreorienterte ungarske nettstedet alfahir.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus