Småpartiene fram på ny måling

BEDRE UTSIKTER: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og SV-leder Audun Lysbakken snakker sammen under innspurten av valgkampen til SV i Oslo forrige uke. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix
BEDRE UTSIKTER: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og SV-leder Audun Lysbakken snakker sammen under innspurten av valgkampen til SV i Oslo forrige uke. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix

Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet de grønne rir på en grønn bølge og går fram på en måling som InFact har gjort for VG. Høyre er fortsatt størst med en oppslutning på 31 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er basert på 3.000 intervjuer og viser at SV og MDG kan være i ferd med å ri på en grønn bølge, skriver VG.

Med en oppslutning på 3,8 prosent, en oppgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige måling, ligger MDG an til å få to mandater på Stortinget. SV går fram 1 prosentpoeng til 4,3 prosent.

Senterpartiet går fram 0,4 prosentpoeng til 5,7 prosent.

Blant de øvrige partiene er det kun Arbeiderpartiet som kan vise til vekst, opp 0,5 prosentpoeng til 28 prosent.

ABC Nyheters valgomat: Se hvilket parti du bør stemme på.

Høyre går motsatt vei og faller 0,9 prosentpoeng til 31 prosent, men beholder fortsatt posisjonen som landets største parti. Fremskrittspartiet får 13,5 prosent, en nedgang på 0,7 prosentpoeng.

Venstre faller 0,8 prosentpoeng til 4,8 prosent, og Kristelig Folkeparti er ned 0,3 prosentpoeng til 5,2 prosent. Kategorien andre partier får samlet 1,9 prosent, en oppgang på 0,2 prosentpoeng.

Feilmarginen er på inntil 1,5 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus