Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

I håp om å overbevise flere velgere har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsøkt seg som taxisjåfør i Oslo. Videoen av stuntet har i første omgang i hvert fall gitt ham mange nettklikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og noen av opptakene brukes i en ny valgkampvideo lagt ut på Arbeiderpartiets Youtube-konto.

Ferden gjennom hovedstadens gater fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Snakker fritt

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

– Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Ved 20-tiden søndag var klippet sett av 15.000 personer. Også utenlandske medier omtalte valgstuntet. Det var søndag kveld det mest sette klippet på BBC s hjemmesider, med tittelen «Norwegian PM moonlights as cabbie».

Videoen ble også delt hyppig av både norske og utenlandske brukere på Twitter.

Les også: Tunnelbrann-overlevende skuffet over Stoltenberg

Tvilsomme kjøreferdigheter

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen, som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems.

Drosjestuntet ble planlagt i samarbeid med reklamebyrået Try, som eies av Stoltenbergs venn Kjetil Try. Passasjerene i videoen har godkjent klippene i etterkant, og turen fikk de gratis.

Les også: Nå tar de knekken på Jens

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring, og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

Taxiturene skal også vises på kino og andre av Aps plattformer på nettet fram mot valget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus