Tunnelbrann-overlevende skuffet over Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg ringte søndag til en familie som opplevde tunnelbrannen i Gudvanga, etter at de kritiserte hans påstand om at norske tunneler er trygge. Foto: AP / NTB Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg ringte søndag til en familie som opplevde tunnelbrannen i Gudvanga, etter at de kritiserte hans påstand om at norske tunneler er trygge. Foto: AP / NTB Scanpix

Det er skuffende at Jens Stoltenberg mener norske tunneler er trygge, skrev en familie som overlevde brannen i Gudvangatunnelen i brev til statsministeren søndag. Senere på dagen ringte han tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er skuffende å lese at du som Norges statsminister mener at norske tunneler er trygge når vi var nær ved å dø. Kan du ikke legge vekk valgkampen, og være ærlig sammen med oss? Skriver familien Morland i det åpne brevet til Jens Stoltenberg.

Familien på fem reddet seg ut av Gudvangatunnelen under den dramatiske brannen mandag.

I etterkant av brannen har Stoltenberg holdt fast ved at norske tunneler er trygge, noe Morland-familien er sterkt uenige i, da ulykken var nær ved å få fatale utfall.

Les også: Økende risiko i Gudvangatunnelen i framtida

Søndag ettermiddag ble Morland-familien oppringt av statsministeren, melder TV 2. Familien fikk fortalt hva de savnet i tunnelen, og at de mener det må innføres strakstiltak for å bedre sikkerheten.

– Han var veldig positiv til å vurdere det, slik vi tolket det. Han skulle gi beskjed til samferdselsministeren, sier pappa Einar Morland. Familien synes det var godt å få snakke med statsministeren, selv om det var vanskelig å gå inn i alle detaljer på de minuttene telefonsamtalen varte.

Les også: Ektepar: - Tvilte på at vi kom levende ut fra tunnelen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus