Jagland mener seg misforstått

- Har ikke sagt det eller ment det. Thorbjørn Jagland, her under Arendalsuka, beklager uttalelser om at Ap-ledelsen gir opp rødgrønn regjering.
- Har ikke sagt det eller ment det. Thorbjørn Jagland, her under Arendalsuka, beklager uttalelser om at Ap-ledelsen gir opp rødgrønn regjering.

Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland refses av partikolleger, men avviser at han har gitt uttrykk for å tro at Ap-ledelsen har mistet troen på valgseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere partilederen mener ifølge et intervju i Dagens Næringsliv lørdag at Ap-ledelsen har mistet troen på det rødgrønne samarbeidet, og tror at slaget allerede er tapt.

Søndag ettermiddag tilbakeviser Jagland at han har sagt eller ment dette. Han forklarer at han har vært «utenfor rekkevidde», og først nå har fått lest oppslagene i Dagens Næringsliv og Dagbladet.

– Tilbakeviser

– Jeg har aldri sagt eller ment at partiledelsen anser valget for tapt. Jeg gjorde i intervjuet i DN en sammenligning mellom valgene i 1993 og 1997, da vi var langt nede på meningsmålingene før valgkampen begynte. Og da som nå var det viktig å gå betydelig fram og gjøre et anstendig valg. Selvsagt er det viktig at Ap blir større enn Høyre, understreker Jagland i en pressemelding.

– Beklager

Thorbjørn Jagland skriver at Dagens Næringsliv ba ham bidra til å kaste lys over dynamikken i valgkamper.

– Jeg har ingen forutsetninger for å mene noe om hva den nåværende partiledelsen tenker om dette. Dersom mine analyser har bidratt til misforståelser, beklager jeg dette, skriver han.

– Dra utenlands

Jaglands uttalelser slik de ble gjengitt i Dagens Næringsliv, har skapt kraftige reaksjoner blant flere av hans partikolleger.

På det sosiale nettstedet Facebook la partikollega Steinar Gullvåg lørdag ut følgende kommentar: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår».

Les også: Ap-veteran ber Jagland dra til utlandet

Gullvåg har vært stortingsrepresentant for partiet siden 2005, og har også en periode som politisk rådgiver i Gro Harlem Brundtlands andre regjering fra 1986 til 1989. Han sier til avisen at han lenge var en av Jaglands nære allierte i partiet.

– Derfor reagerte jeg spesielt hardt på dette utspillet. Jeg er veldig skuffet. jeg forstår ikke hva som ligger bak rett og slett. Det er vanskelig å forstå at en tidligere partileder kan gjøre noe sånt midt i en valgkamp, sier Gullvåg til Dagbladet.

Les hva Erik Solheim skrev om Jagland: - Kloakkrør. Lat og lettvint. Kom deg ut!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus