Bilfører omkom i kollisjon med buss

En mann omkom da en buss og en bil kolliderte på E134 ved Meheia mellom Kongsberg og Notodden søndag formiddag. Tre passasjerer i bussen fikk lettere skader. Foto: Ole John Hostvedt / Laagendalsposten / NTB scanpix
En mann omkom da en buss og en bil kolliderte på E134 ved Meheia mellom Kongsberg og Notodden søndag formiddag. Tre passasjerer i bussen fikk lettere skader. Foto: Ole John Hostvedt / Laagendalsposten / NTB scanpix

En 32-årig mann omkom da bilen hans kolliderte med Haukeliekspressen på E134 mellom Kongsberg og Notodden søndag formiddag. Tre andre ble lettere skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk beskjed om ulykken, som skjedde øst for Meheia, klokken 11.30. Politiet sier det foreløpig tyder på at bilen, som var på vei i retning Kongsberg, kom over i feil kjørefelt.

– Mye tyder på at bilen traff bussen omtrent i fronten, sier Olav Myrvold, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Bussen veltet over på siden etter kollisjonen. Politiet er usikre på om det skyldtes kraften i kollisjonen, eller om bussjåføren har prøvd å unngå ulykken ved å svinge unna, og dermed havnet utenfor veien slik at bussen veltet.

– Mannen som omkom, var føreren av personbilen. Han satt fastklemt i bilen etter ulykken, og måtte skjæres løs. Ambulansepersonellet foretok førstehjelp på ham, men han ble en liten stund etterpå erklært død på stedet, sier Myrvold.

Den omkomne 32-åringen var fra Grimstad. Det var 55 passasjerer i bussen, som var Haukeliekspressen på vei til Notodden.

– Av disse er tre kjørt til sykehus med lettere skader, én til Kongsberg og to til Notodden. I Notodden er det også opprettet et kriseteam for dem som måtte ha behov for hjelp, og alle passasjerene er fraktet med en ny buss til Notodden, sier Myrvold.

Både luftambulanse, redningshelikopter og flere ambulanser ble sendt til stedet. Redningshelikopteret ble raskt kalt tilbake, ettersom det var nok kapasitet fra nødetatene på stedet.

E134 er foreløpig stengt ved ulykkesstedet, og vil være stengt en tid framover. Det er omkjøring via riksvei 37.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus