Jemenittiske soldater drept i angrep på gassanlegg

Mistenkte al-Qaida-opprørere har drept fem soldater i et angrep på Jemens eneste eksportterminal for flytende naturgass, ifølge lokale kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sana (NTB-AFP-Reuters): Mistenkte al-Qaida-opprørere drepte fem jemenittiske soldater i et angrep på Jemens eneste eksportterminal for flytende naturgass, ifølge lokale kilder.

De fem ble drept ved et militært kontrollpunkt i nærheten av gassanlegget Balhaf i provinsen Shabwah sørøst i landet, hevder en kilde overfor nyhetsbyrået AFP.

En lokal tjenestemann bekrefter angrepet overfor nyhetsbyrået Reuters og sier væpnede menn infiltrerte anlegget tidlig søndag morgen. Han opplyser at de fem soldatene ble drept mens de sov. Gjerningsmennene skal ha drept en vakt før de gikk inn i en fraktkonteiner hvor soldatene lå og sov.

Gjerningsmennene flyktet deretter fra stedet i bil, ifølge kildene.

Trussel

Gassanlegget i Balhaf har blitt omtalt som et naturlig mål for angrep fra al-Qaidas fløy på den arabiske halvøy (AQAP) mot Jemens energisektor. Det franske selskapet Total drifter anlegget sammen med et jemenittisk selskap.

Tidligere denne uken hevdet jemenittiske sikkerhetsstyrker at de hadde avverget et planlagt al-Qaida-angrep på olje- og gassinstallasjoner i landet, blant dem anlegget i Balhaf.

Les også: Større terrorangrep kan ha blitt avverget i Jemen

Ambassader

Angrepet søndag skjer etter at USA de siste to ukene har trappet opp droneangrepene i Jemen. For en drøy uke siden utstedte USAs regjering et globalt reiseråd på grunn av en mulig terrortrussel mot vestlige interesser i Midtøsten.

19 amerikanske utenriksstasjoner rundt om i den muslimske verden ble stengt som følge av trusselen, men søndag skulle samtlige ambassader – bortsett fra den i Jemen – etter planen åpnes igjen. Jemenittiske sikkerhetsstyrker har vært i svært høy beredskap i frykt for terrorangrep etter at USA og Storbritannia evakuerte personell fra landet.

Droner

Samtidig er minst 15 mennesker drept i amerikanske droneangrep mot mistenkte al-Qaida-mål i Jemen de siste tre dagene. USA har brukt droner aktivt i kampen mot al-Qaidas jemenittiske grein og tilknyttede grupper.

Les også: Al-Qaidas nestleder i Jemen bekreftet drept av drone

Balhaf-anlegget er det største industriprosjektet som noen gang er satt i gang i fattige Jemen. Det åpnet i 2009, og er tungt bevoktet av jemenittiske soldater.

Det leverer gass nedkjølt til væske for eksport via skip.

Artikkelen er oppdatert

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus