Ap-veteran ber Jagland dra til utlandet

- Bare tåpeligheter fra Jagland. Fint om han drar til Sør-Europa i valgår, sier Steinar Gullvåg. Foto: NTB scanpix.
- Bare tåpeligheter fra Jagland. Fint om han drar til Sør-Europa i valgår, sier Steinar Gullvåg. Foto: NTB scanpix.

Det har falt mange tungt for brystet at tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland lørdag slo fast at partiet har mistet troen på valgseier. Nå får han beskjed om dra utenlands under valgkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er bare tåpeligheter, mannen kan jo ikke ha fulgt med på norsk politikk i lang tid. Aller minst nå, sier Ap-veteranen Steinar Gullvåg til Dagbladet.

Jagland mener at Ap-ledelsen har mistet troen på det rødgrønne samarbeidet og tror at slaget allerede er tapt.

Meningsmålingene gir for så vidt Jagland rett. Men de rødgrønne partiene har ikke tenkt å gi seg uten kamp, og utspillet til partiveteranen i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv har fått mange til å se rødt.

Les: Nå tar de knekken på Jens

– Dra til det kriserammede Sør-Europa

Det var på det sosiale nettstedet Facebook at Steinar Gullvåg lørdag la ut følgende kommentar: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår».

Gullvåg har vært stortingsrepresentant for partiet siden 2005, og har også en periode som politisk rådgiver i Gro Harlem Brundtlands andre regjering fra 1986 til 1989. Han sier til avisen at han lenge var en av Jaglands nære allierte i partiet.

Les også: Advarer om EU-angrep på anstendig lønn

– Derfor reagerte jeg spesielt hardt på dette utspillet. jeg er veldig skuffet, sier Gullvåg.

- Jeg forstår ikke hva som ligger bak rett og slett. Det er vanskelig å forstå at en tidligere partileder kan gjøre noe sånt midt i en valgkamp, sier Gullvåg, som nekter å tro at utspillet har noe å gjøre med det velkjente betente forholdet mellom Jagland og nåværende partileder Jens Stoltenberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus