Opptøyer i leir for asylsøkere i Hellas

I fangeleir: Hellas holder asylsøkere innesperret bak piggtråd og gitter. Her i Amygdaleza utenfor Aten brøt det ut opptøyer fra fortvilede innsatte. Foto: AP Photo/ThanassisStavrakis/NTB scanpix.
I fangeleir: Hellas holder asylsøkere innesperret bak piggtråd og gitter. Her i Amygdaleza utenfor Aten brøt det ut opptøyer fra fortvilede innsatte. Foto: AP Photo/ThanassisStavrakis/NTB scanpix.

Opprørspoliti ble satt inn for å stanse opptøyer i Hellas' største interneringsleir for asylsøkere lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboere i leiren kastet stein mot politiet og satte fyr på bygninger, ifølge myndighetene. TV-bilder viste flere branner i interneringsleiren Amygdaleza utenfor Aten.

– Ti polititjenestemenn er skadd av stein og andre gjenstander som er blitt kastet mot dem, sier en talsmann for politiet.

Opptøyene skal ha begynt da asylsøkerne fikk beskjed om at kan bli værende i leiren i opptil 18 måneder, og ikke ett år som de tidligere har fått opplyst.

Les også: FN-observatør kritiserer EUs yttermurer mot asylsøkere

Mange asylsøkere på vei til andre europeiske land kommer først til Hellas, som i flere år har vært rammet av økonomisk krise. Greske myndigheter blir ofte kritisert for behandlingen migrantene får.

Mange av dem plasseres i interneringsleirer, og ifølge menneskerettighetsgrupper risikerer de å bli utsatt for overgrep av politiet i leirene.

Les også: Frp: - Lukk asylmottakene

Organisasjonen KEERFA hevdet nylig at leirvakter slo en gruppe muslimske beboere under en bønnestund i Amygdalesa.

Helsetilbudet skal også være dårlig i leirene, og ifølge KEERFA døde en afghansk mann i en interneringsleir i sommer av lungebetennelse som ikke ble behandlet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus