Meny

Hushovd mistet ledertrøyen

Thor Hushovd ble nummer fem på lørdagens etappe og mistet ledertrøya i Arctic Race. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlagtledelsen glapp for Thor Hushovd etter femteplassen på tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway lørdag.

BMC-rytteren måtte klare seg på egen hånd og nådde ikke helt opp i spurten inn mot mål i Stokmarknes. I stedet kunne Niklas Arndt (Argos) juble for etappeseier.

Kenny van Hummel ble nummer to. Det ga Vacansoleil-rytteren nok bonussekunder til å ta fra Hushovd ledertrøya foran søndagens avslutningsetappe. Nederlenderen leder med tre sekunder ned til nordmannen på annenplass.

– Det ble en kaotisk spurt. Laget måtte jobbe hardt underveis, så det var forventet at jeg måtte ta spurtjobben alene. Det passer meg bra at jeg slipper å forsvare trøyen i morgen, sa Hushovd til TV 2.

BMC brukte mye krefter på å ta igjen bruddet på den 201,5 kilometer lange etappen mellom Svolvær og Stokmarknes.

Arctic Race of Norway rundes av med en etappe på 155 kilometer fra Sortland til Harstad søndag. Den har en stigning inn mot mål, og bør passe Hushovd bra i en spurt.

Les også: Hushovd vant og leder sammenlagt i Arctic Race

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus