Solberg: – Bare tull at vi er et «mumleparti»

Partileder i Høyre Erna Solberg deltar på Høyres valgkampåpning i Spikersuppa lørdag. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Partileder i Høyre Erna Solberg deltar på Høyres valgkampåpning i Spikersuppa lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Høyre blir kritisert av sine politiske motstandere for å være et «mumleparti», som er lite tydelige på hva som er deres politikk. Erna Solberg avviser at dette stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare tull. Vi gjør jo ikke annet enn å snakke om politikken vår. Men en kan stille spørsmål om hva venstresiden driver på med nå før valget. De gjør jo ikke annet enn å angripe vår politikk, i mangel av å ha sine egne ideer, sier partilederen til NTB.

Framgangen motiverer

Lørdag sparket Solberg i gang partiets valgkamp i Oslo. En høyrevind suser over landet, og om knappe 30 dager kan Norges første kvinnelige statsminister fra Høyre være en realitet.

Partilederen forteller at framgangen på meningsmålingene bidrar til en kjempestemning i partiet, og øker motivasjonen.

– Men det betyr ikke at vi kan hvile på laurbærene. Nå må vi bruke den neste måneden på å fortsette å fortelle om politikken vår, og møte velgerne. Alt handler om stemmesedlene 9. september. Vi kan ikke ta noe for gitt, understreker hun.

Solberg tror mye av partiets framgang skyldes at velgerne har mistet troen på den sittende regjeringen.

Les også: Sveaas gir 2,5 millioner til Høyre - får 6 millioner igjen

Høyre-snakkis

– Folk er klare for en endring. Etter å ha hatt rødgrønn regjering i åtte år er det enkelt for folk å se hva som fungerer, og på hvilke områder regjeringen har sviktet. De ser helsekøene, og at også andre ansvarsområder kan løses på en bedre måte. Vår politikk blir snakket om overalt, til og med av de rødgrønne, i stedet for at de snakker om sin egen politikk, sier hun og legger til;

– Da promoterer de i grunnen Høyre-politikk i stedet for sin egen politikk, men de får gjøre som de vil.

I valgkampen er det følgende fire «hjertesaker» som opptar Høyre mest; kunnskap i skolen, skape trygge arbeidsplasser, kvalitet og valgfrihet i helsevesenet og raskere utbygging av vei og kollektivtrafikk. Blant annet har Høyre planer om å innføre fritt behandlingsvalg for alle pasienter fra 1. januar 2016, og etter- og videreutdanning av 10.000 lærere de neste fem årene.

Les også: Nå tar de knekken på Jens

– Løfte hele samfunnet

– Hjertesakene utgjør de viktigste temaene i vår helhetlige politikk, som skal løfte hele samfunnet. Det handler om at alle får brukt sine ambisjoner. Slik får vi tatt stegene for vårt framtidssamfunn, sier Solberg fra talerstolen til forsamlingen i Spikersuppa.

– I skolen må det satses mer på lærerne, ikke frukt og grønt. For å kunne løfte elevene, må vi først løfte lærerne, sier hun til rungende applaus.

Kritiske stemmer hevder at prislappen på Høyres sykehusreform vil være dyrere enn dagens ordning. Solberg fnyser av kritikken.

– Det er feil at vår reform vil koste mer enn det gjør i dag. Regjeringen har tenkt på helsekøene som en måte å spare penger på. Slik tenker ikke vi. Det er unødvendig og fordyrende å stå så lenge i kø som i dag, i stedet for å benytte seg kompetanse privat. Slik får vi folk raskere i arbeid igjen. Alle fortjener at helsekøene går ned, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus