Meny

Seks døde migranter funnet på siciliansk strand

Italiensk politi bærer vekk likene av seks båtflyktninger som lørdag omkom da båten deres grunnstøtte utenfor La Playa-stranda i Catania på Sicilia. Foto: REUTERS/Antonio Parrinello/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks døde båtflyktninger ble funnet på en strand nær byen Catania på Sicilia lørdag. Over 100 migranter, trolig syrere, kom seg i land i live, ifølge italienske myndigheter.

– Ansatte ved en turiststrand meldte fra om likene tidlig lørdag morgen, opplyser en kilde i det italienske havnevesenet til nyhetsbyrået AFP.

De skal ha ankommet i en båt som fraktet rundt 120 mennesker, blant dem små barn.

– Vi overfører de andre passasjerene fra den lille fiskebåten de var i. Vi antar at alle er syrere, sier kilden.

Les også: Holder NATO ansvarlig for at båtflyktninger døde

Ifølge italienske medier kunne ikke de seks svømme. De druknet angivelig da de forsøkte å ta seg til stranden, som lå bare 15 meter fra stedet hvor båten deres grunnstøtte.

Redningsmannskaper lette lørdag i området rundt båten etter andre mulige omkomne.

Les også: Rekordmange dør på flukt

En annen gruppe på rundt 100 migranter, de fleste av dem syriske familier, ble reddet utenfor kysten av Calabria på det italienske fastlandet natt til onsdag denne uken. De hadde forlatt Syria to uker tidligere og hadde vært nødt til å skifte båt flere ganger før de til slutt ble funnet drivende i en 35 fot stor båt.

Les også: Frp: - Interessant at Australia stenger grensene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus