Meny

Navarsete: Sp-velgere har mest å tape

Kommunalminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete går inn for skattefradag. Det vil redusere svart arbeid, sa hun under Arendalsuka fredag. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høstens valg er et skjebnevalg for folk i distriktene, mener Sp-leder Liv Signe Navarsete. Hun spår ugjenkallelige endringer dersom det blir en borgerlig regjering.

– Vi står foran et retningsvalg. Men for enkelte grupper er det noe mer. For alle dem som bor i distriktene, er dette et skjebnevalg, sa Navarsete da Senterpartiet åpnet valgkampinnspurten i Arendal lørdag.

Hun beklaget seg over at distriktspolitikk ikke får mer oppmerksomhet i mediene, og slo fast at alle plasser med færre enn 100.000 innbyggere er å betrakte som deler av Distrikts-Norge.

– Sentraliseringskreftene er så sterke at det trengs tung motmakt for å holde stand. Senterpartiet i regjering utgjør en forskjell, sa Sp-lederen, og viste til styrking av kommuneøkonomien, økt bredbåndsdekning, befolkningsvekst og en matproduksjon som er blitt mer lønnsom gjennom rause jordbruksoppgjør.

– Kontrasten til Høyres og Frps politikk er stor. For første gang siden 1995 står opposisjonen samlet om å bruke tvang for å presse gjennom en massiv nedlegging av kommuner, sa hun.

Les også: AUF vil tvinge småkommuner til å slå seg sammen

Navarsete hevder dessuten at Høyre og Frp vil sørge for en massiv begunstigelse av allerede velstående kommuner, på bekostning av småkommuner med lav skatteinngang.

Les også: Høyre-politikere lover like mye til kommunene som i dag

Også når det gjelder landbrukspolitikk, tollvern, pressestøtte og betingelsene for norske småflyplasser kan valget gi endringer som er umulige å gjøre om på, sa hun.

Les også: Norsk geografi knuser Høyres håp for landbruket

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus