Milliardærer får skatte-gave av Høyre:

Sveaas gir 2,5 millioner til Høyre - får 6 millioner igjen

Milliardær-gevinst: Christer Sveaas får 6 millioner kroner i skattekutt av Høyre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Milliardær-gevinst: Christer Sveaas får 6 millioner kroner i skattekutt av Høyre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Norges milliardærer får 670 millioner i skattelettelse med Erna Solberg som statsminister. Christer Sveaas investerte 2,5 millioner i Høyres valgkamp, og er en av de heldige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av en stor oversikt avisa Klassekampen lørdag presenterer over skattelettelsen Norges 189 milliardærer vil få takket være Høyres kutt i formuesskatten.

I alt får de 40 prosent mindre skatt - i hvert fall de av milliardærene som ikke er skatteflyktninger i likhet med John Fredriksen.

En mann som Christer Sveaas er god for 5,6 milliarder, og kan se fram til en skattelette dersom, slik meningsmålingene nå tyder på, det blir regjeringsskifte.

Les også: Nå tar Erna og Siv knekken på Jens

ABC Nyheter sjekket hva Sveaas har bidratt med til Høyres valgkamp. Sveaas er Høyres rauseste bidragsyter med 2,5 millioner kroner. Gevinsten blir likevel pen.

Stein Erik Hagen som gjennom sitt selskap Canica gir 1 million til Høyres valgkamp, får enda bedre utbytte av investeringen: 8,4 millioner, ifølge Klassekampens lange liste.

Andre milliardærer får kjempeutbytte som gratispassasjerer - uten å spleise på Høyres valgkamp.

Johan H. Andresen som har en formue på 18,3 milliarder sparer 66,9 millioner. Olav Thon med sine 25,5 milliarder får 58,1 millioner i gevinst av et regjeringsskifte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus