Meny

Vegvesenet: – Beregn god tid fra vest til øst

Gudvangatunnelen er stengt etter at denne lastebilen begynte å brenne inne i den. Foto: Arvid Gilje/Aurland brannvesen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnet stengt hovedfartsåre mellom øst og vest på E16 etter brannen i Gudvangatunnelen, ber Statens vegvesen bilistene om å beregne god tid, og å velge rute med omhu.

Det ventes køer og ventetid på de mest brukte andre veistrekningene over fjellet. På nettsidene har de lagt ut et kart med mulige alternative ruter.

– Denne helga er siste ferieuke for mange, og vi venter mye trafikk på veiene. Folk må planlegge reisen sin, og belage seg på at det vil ta lengre tid å komme seg fram, sier fungerende regionveisjef Paal Fosdal.

Mindre ferjesamband og lokale veier kan være løsningen for personbiler, mens tungtransport bør velge riksveier eller større veier. Fosdal viser også til at august er en ulykkesutsatt måned og maner til ro i trafikken, på tross av køer og omkjøring.

I Hardanger har det de siste dagene vært lenge å vente, spesielt på ferjesambandet Bruravik-Brimnes. Det er satt inn ekstra kapasitet på ferjene i regionen.

I Flåm fortviler reiselivsnæringen som følge av stengingen av Gudvangatunnelen, skriver Sogn Avis.

– Reiselivet i Aurland er inne i den viktigste måneden. Titalls millioner kroner går tapt om tunnelen skal være stengt i en hel måned. Vi forventer at det blir jobbet på 24-timers basis for å få tunnelen åpnet igjen, sier driftsleder Sivert Bakk ved Flåm utvikling.

Vegvesenet må inn med spesialutstyr for å få vasket de mest nedsotede områdene i tunnelen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus