Huitfeldt: – Mange Nav-ansatte er bekymret

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt varslet tidligere i uken at sikkerheten ved landets Nav-kontor skal gjennomgås. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt varslet tidligere i uken at sikkerheten ved landets Nav-kontor skal gjennomgås. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier drapet på en kvinnelig Nav-ansatt i Oslo har ført til uro og bekymring hos mange ansatte i etaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huitfeldt forteller at departementet samarbeider med Oslo kommune og Nav med oppfølgingen av de ansatte i Nav, etter at kvinnen som ble knivstukket på jobb hos Nav Grorud i Oslo mandag, døde av skadene torsdag kveld.

– Det er mange medarbeidere ved det aktuelle kontoret som er i sjokk etter hendelsen. Samtidig er det også en del andre innenfor Nav som er bekymret, for dette er deres arbeidsplass. De jobber med å hjelpe mennesker, og det at en ansatt blir drept når hun hjelper andre mennesker på jobb, det fører til uro også blant andre ansatte i Nav, sier Huitfeldt til NTB.

Les også: Nav-ansatte på Grorud i sorg

Arbeidsministeren varslet tidligere i uken at sikkerheten ved landets Nav-kontor skal gjennomgås, men hun sier det for tidlig å si noe om hvilke tiltak som skal vurderes.

– Det kan jeg ikke si noe om nå, for i dag er vi og Nav i sorg. Vi ønsker å invitere Oslo kommune og høre erfaringene fra det aktuelle Nav-kontoret og diskutere med Nav, men vi er ikke klar for å gå inn i en sånn samtale nå. En del av det som er sikkerhetstiltakene i Nav er også unntatt offentlighet, så jeg kan ikke komme med noen programerklæring nå, sier Huitfeldt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus