Du kan forhåndsstemme fra mandag

Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer fram til riktig kommune innen valgdagen mandag 9. september. Foto: Jarl Fr. Erichsen/NTB scanpix
Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer fram til riktig kommune innen valgdagen mandag 9. september. Foto: Jarl Fr. Erichsen/NTB scanpix

Forhåndsvalget starter mandag morgen klokka 10.00.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av juli ble valgkortene til stortings- og sametingsvalget sendt ut. Fra mandag 12. august til 6. september kan du avgi ordinær forhåndsstemme.

−Hvis det skulle skje at valgkort av en eller annen grunn ikke kommer fram til velgeren, er det mulig å møte opp i valglokalet og stemme uten valgkort. Men velgeren må ha med legitimasjon, opplyser statssekretær Eli Blakstad (Sp) i Kommunal- og regionaldepartementet til NTB.

Usikker på hvilket parti du skal stemme på? Ta ABC Nyheters valgomat

I tolv forsøkskommuner kan velgere i år forhåndsstemme via internett ved stortingsvalget. Dette gjelder for kommunene Bodø, Bremanger, Fredrikstad, Hammerfest, Larvik, Mandal, Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn og Ålesund.

Velgere som bor i utlandet kan enten forhåndsstemme i Norge, eller stemme på selve valgdagen 9. september. En velger som forhåndsstemmer i utlandet, kan gjøre dette fra 1. juli til og med 30. august.

På Svalbard har Sysselmannen bestemt at siste frist for å forhåndsstemme er 2. september.

Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer fram til riktig kommune innen valgdagen mandag 9. september klokka 21 med normal postgang, fremgår det av nettsidene til departementet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus