Vestli-ranerne fikk med seg to millioner i smykker

To personer truet de ansatte ved en gullsmed på Vestlitorget med våpen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix
To personer truet de ansatte ved en gullsmed på Vestlitorget med våpen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix

De to bevæpnede mennene som torsdag ranet en gullsmed på Vestli i Oslo fikk med seg smykker for to millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 13.30 stormet de to maskerte ranerne inn i den nyåpnede gullsmedbutikken og truet betjeningen og en alarmmontør som var til stede.

– De truet de ansatte med hagle eller pistol og tok med seg en ukjent mengde verdier. De løp fra stedet til fots, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til VG.

Foreløpig er det uklart hva som ble stjålet, men tyvene skal ha fått med smykker verdt flere millioner kroner.

– Det dreier seg om smykker og ikke noe særlig kontanter. Ut ifra eiers forklaring er verdien på smykkene to millioner kroner, sier politibetjent Ståle Petersen ved etterforskningsgruppen på Stovner politistasjon.

De to gjerningsmennene var fortsatt på frifot ved 12-tiden fredag. Politiet har sikret kamerabevis og har foretatt avhør av seks vitner som har tatt kontakt.

– Eieren har fortsatt ikke vært i stand til å la seg avhøre grundig. Butikken åpnet torsdag, og det hadde bare gått et par timer fra åpningen før ranet skjedde, sier Petersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus