Meny

Erkjenner utuktig omgang med mindreårige

Det var i dette skogholtet på Borgen i Asker at to fem år gamle jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fredag for en uke siden. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i midten av 40-årene ble fredag varetektsfengslet i fire uker for voldtekt av to femårige jenter i Asker. Mannen erkjenner utuktig omgang med jentene, men ikke voldtekt.

Fengslingskjennelsen fra Asker og Bærum tingrett fredag er unntatt offentlighet, men mannen er varetektsfengslet i fire uker uten restriksjoner, opplyser forsvarer Cecilie Nakstad til NTB.

Hun opplyser at han samtykket til å bli fengslet.

– Han erkjenner delvis straffskyld etter torsdagens siktelse om utuktig omgang, men han erkjenner ikke fredagens siktelse, som er utvidet til voldtekt, sier Nakstad.

Mannen ble torsdag ettermiddag pågrepet ved Vøyenenga i Bærum etter at to jenter fredag i forrige uke skal ha blitt ført inn i et skogholt ved Huldreveien på Borgen i Asker. Ifølge TV 2 satte mannen bind for øynene på jentene.

Politiet siktet ham og avhørte ham torsdag kveld. Siktelsen gikk først ut på utuktig omgang, men ble utvidet til å omfatte voldtekt.

Fornøyd politi

Politiet er overbevist om at rett mann er tatt i saken.

– Vi er fornøyde med at folk på Borgen nå kan føle seg trygge. Vi har pågrepet rett gjerningsmann, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Budstikka.

Hun viser til at mannen har erkjent å ha vært på stedet på det aktuelle tidspunktet fredag i forrige uke.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører etter at politiet ba om det av hensyn til privatlivets fred for de fornærmede. Dessuten er det tidlig i etterforskningen, ifølge begrunnelsen. Politiadvokat Backe legger i en pressemelding til at det er fare for bevisforspillelse som gjør at politiet ba om fire ukers varetektsfengsling.

– Det er også sterke holdepunkter for at det har skjedd mer omfattende forhold enn det siktelsen begrunner, leste tingrettsdommer Nina Mår fra kjennelsen om å stenge dørene.

Enda én sak

Fredag ble det kjent at politiet mistenker mannen for ytterligere ett overgrep, som skal ha skjedd i samme område som de to andre overgrepene han er siktet for. Fredag formiddag, før fengslingsmøtet startet i Asker og Bærum, ble det gjennomført et dommeravhør i Oslo av jenta i den nye saken.

– Jeg har ingen kommentar til den siste saken, sier forsvarer Nakstad til NTB.

Politiet skal nå finne ut om mannen kan knyttes til andre saker.

– Vi vil sjekke ham opp mot andre uoppklarte sedelighetssaker, sier Backe til lokalavisen.

Tidligere etterforsket

Ifølge VG er mannen i 40-årene en skilt tobarnsfar fra Akershus som tidligere har blitt etterforsket for overgrep mot barn. Han skal ikke ha blitt straffeforfulgt for forholdene som skal ha skjedd i 2010 og i en periode fremover, men flere barn skal ha blitt tatt inn til dommeravhør av politiet.

Mannen ble etter fengslingsmøtet fredag ettermiddag kjørt til Halden fengsel. Han virket ifølge Budstikka svært preget av situasjonen og skjulte ansiktet.

Les også: Mann pågrepet for overgrep mot jenter i Asker

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus