Meny

Far og sønn funnet i skogen etter 40 år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

82 år gamle Ho Van Tanh og hans 41 år gamle sønn er funnet i skogen sentralt i Vietnam etter å ha flyktet fra en bombe under Vietnamkrigen.

Ho Van Tanh ble sist sett løpende inn i skogen med spedbarnet Ho Van Lang etter at en bombe eksploderte i familiens hjem i 1973. Kona og to av deres barn ble drept i angrepet.

De to ble funnet onsdag av to personer fra en landsby i nærheten som var på tur i skogen for å lete etter ved. 40 kilometer inne i skogen fant de mennene i ei trehytte.

Landsbyboerne varslet myndighetene som hentet dem ut samme dag.

De to har overlevd av å dyrke grønnsaker og jakte dyr, og har ikke hatt kontakt med omverdenen siden flukten.

Les også: «Død» mann dukket opp etter ti år

Den nå 82 år gamle mannen kunne kommunisere noe på minoritetsspråket Cor, mens sønnen bare kan enkelte ord.

Saken fortsetter under bildetLokalbefolkningen studerer utstyr som faren og sønnen har lagd mens de har vært isolert. Foto: EPA/NTB scanpixLokalbefolkningen studerer utstyr som faren og sønnen har lagd mens de har vært isolert. Foto: EPA/NTB scanpix

Se flere bilder i bildegalleriet øverst i artikkelen.

Van Tanh kjempet for Nord-Vietnam da bomben smalt, og etterlot en sønn i landsbyen.

– Min far er veldig svak og legene passer på han, men min bror har det bra selv om han er veldig tynn, sier Ho Van Tri, som da var seks måneder gammel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus