Fritt fram for mannlige soldater med hestehale

Mannlige norske soldater kan nå la håret falle. I Frankrike må soldater av begge kjønn fortsatt samle opp håret i et nett, som på bildet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Mannlige norske soldater kan nå la håret falle. I Frankrike må soldater av begge kjønn fortsatt samle opp håret i et nett, som på bildet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det nye kjønnsnøytrale uniformsreglementet i Forsvaret gjør at mannlige soldater nå kan ha hestehale eller flette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært regelen at soldatens hår ikke kan falle nedenfor øvre kant av skjortekragen, men det har vært unntak for kvinnelige soldater. Etter at et mannlig befal klaget på dette, vil Forsvaret endre ordlyden, skriver Dagbladet.

Kvinnelige soldater har hatt lov til å ha håret i en løsthengende flette eller hestehale, mens menn med lengre hår enn dagens krav har måttet samle opp håret i et hårnett eller en knute.

Nå skriver forsvarsstabssjefen Jan Eirik Finseth i et svarbrev til klagen at «den påklagede formuleringen blir endret til en kjønnsnøytral form i den kommende revisjonen av bestemmelsen».

Hovedtillitsmann Vegard Utne i Forsvarets avdeling for kultur og tradisjon tror ikke at det betyr store endringer i hårsveisen til soldatene som er inne til tjeneste.

– Jeg tror ikke det er håret som har stoppet folk fra å ønske seg inn i militæret tidligere, men jeg kan godt forstå at noen ønsker å beholde hestehalen når de er her, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus