Meny

Høyre-politiker tilstår tyveri av nakenbilder

Tor Johannes Helleland innrømmet å ha stjålet nakenbilder etter at VG omtalte saken i juli. Foto/montasje: ABC Nyheter / Drammen Kommune

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-politikeren Tor Johannes Helleland (23) har i avhør tilstått datainnbrudd og å ha stjålet private bilder fra flere norske jenter. Han kommer til å godta en tilståelsesdom.

Helleland var torsdag i et langt og omfattende avhør med politiet, opplyser hans forsvarer Anders Green til Drammens Tidende.

– Min klient erkjenner straffskyld og godtar en tilståelsesdom, sier Green.

– Han er lei seg for det han har påført jentene i saken, legger advokaten til.

Ifølge avisa har politiet klart å identifisere mellom ti og tjue jenter som har fått bilder publisert av Helleland på ulike nettsider, blant dem såkalte porno-forum. Ingen av dem har så langt anmeldt 23-åringen.

Saken kom for en dag da VG for snart to uker siden skrev at hackeren Einar Otto Stangevik hadde avdekket at Helleland har hacket seg inn på kvinners iCloud-kontoer og stjålet nakenbilder.

Datainnbrudd kan straffes med bøter eller fengsel i inntil seks måneder.

Les også: Høyre-politiker innrømmer å ha stjålet nakenbilder

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus