Meny

– Han eier faen ikke skamvett

FRONTALANGREP: Næringsminister Trond Giske ønsker selv ikke å kommentere angrepet fra Tom Cato Karlsen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Cato Karlsen (FrP) raser mot næringsminister Trond Giske etter opptreden under sykkelrittet Arctic Race of Norway i Bodø.

Næringsminister Trond Giske talte under åpningen av et av de mest spektakulære sykkelrittene i Europa denne sesongen, Arctic Race of Norway.

Giske skal i talen ha hevdet at regjeringen hadde støttet arrangementet, noe varaordfører i Bodø, Tom Cato Karlsen, reagerte kraftig på.

– Han eier faen ikke skamvett! Vi hadde fått skriftlige garantier fra ledelsen i ASO om at rittet ikke skulle politiseres. Og så dukker næringsministeren opp og tar æren for det hele, selv om han og regjeringen nesten ikke har bidratt med noe, sier en forbannet Karlsen til bodonu.no.

Varaordføreren skal ha blitt så forbannet over Giskes tale at han konfronterte næringsministeren på åpen gate.

KJEFTET: Varaordfører Tom Cato Karlsen (FrP) mener Trond Giske tar æren for sykkelrittet Artic Race of Norway. Foto: NTB scanpixKJEFTET: Varaordfører Tom Cato Karlsen (FrP) mener Trond Giske tar æren for sykkelrittet Artic Race of Norway. Foto: NTB scanpix

– Jeg gikk bort og presenterte meg, og sa at «du har faen ikke skamvett». De har ikke bidratt med en dritt, selv om staten har støttet rittet via Innovasjon Norge. Regjeringen sa nei da det ble søkt om penger fra alle ordførerne i Arctic Race-kommunene, sier Karlsen.

Les også: Politisk munnhuggeri om barnefattigdom

– Politisk munnhuggeri

Giske ønsker selv ikke å kommentere angrepet fra Frp-politikeren, men sier han var invitert til Bodø av arrangøren.

– Dette skal være Arctic Race of Norways dag. Det er de som skal stå i sentrum, ikke politisk munnhuggeri. Jeg har fulgt ildsjelene bak dette siden 2007 og vet hvilken enorm innsats som ligger bak.

– Det er dem, og alle som har støttet opp om arrangementet underveis som skal ha oppmerksomheten og hyllesten i dag. Det brukte jeg også talen min på å snakke om, sier Giske til NRK.

Stortingsrepresentant Erik Sivertsen (Ap) avviser kritikken og mener Giske har fulgt arbeidet med Arctic Race siden oppstarten i 2007.

Les også: - Hold kjeft, Spetalen!

– Oppføre seg med folkeskikk

Sivertsen forteller at Karlsen gikk til frontalangrep på næringsministeren mens han ble intervjuet av Avisa Nordland.

Han mener oppførselen er kritikkverdig.

– Tom Cato Karlsen er tross alt varaordfører og vertskap. Dette er ingen grei måte å ta imot gjester på. Det er greit at man er uenig, men likevel må Karlsen oppføre seg med folkeskikk, mener Sivertsen.

Karlsen avviser kritikken og fastholder at Giske ikke har noe i Bodø å gjøre under åpningen.

På sin Twitter-profil skriver næringsministeren at åpningen av sykkelrittet var flott, og at han gir «all ære til ildsjelene.»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus