Meny

LO: – Høyre seiler under falskt flagg

LO-leder Gerd Kristiansen og SVs Hallgeir Langeland vervet velgere på gata i Haugesund onsdag. Nå legger LO fram sin parti-fasit. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO mener Høyre er mer fagforeningsvennlig i sin retorikken enn tidligere, men at den praktiske politikken ikke har endret seg.

For tredje valgkamp på rad har LO stilt alle partiene 45 spørsmål foran stortingsvalget. Torsdag la LO fram svarene.

– Høyre har skiftet retorikk, men når vi ser på det de har gjort denne stortingsperioden har de ikke endret politikk. Frp er derimot tydeligere, det er ingen tvil om at de ikke er enige med oss, sier LO-leder Gerd Kristiansen til NTB.

– Vi har lagt fram disse svarene for å tydeliggjøre for våre medlemmer hva som er partienes egentlige arbeidslivspolitikk, legger hun til.

Kristiansen oppfordrer Høyre og Fremskrittspartiet til å melde seg på i kampen mot sosial dumping. Samtidig påpeker hun at Høyre setter til side partene i arbeidslivet når de foreslår søndagsåpne butikker, siden verken butikkene eller de butikkansatte ønsker det.

– LO er klar for en aktiv valgkamp for de rødgrønne, og vi har ikke lyst til å se Siv Jensen og Erna Solberg i regjeringskontorene. Til det er de for uenige med oss, sier Kristiansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus