Meny

Stoltenberg: – Selvsagt var det jeg som vant duellen

Jens Stoltenborg er selvsikker etter statsministerduellen med Erna Solberg (i bakgrunnen). Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg argumenterte for den beste politikken, sier en selvsikker Jens Stoltenberg etter onsdagens statsministerduell mot Erna Solberg.

Etter onsdagens statsministerduell mellom Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) svarer de to partilederne ulikt på hvem som vant.

– Jeg kan ikke gjøre meg til dommer over hvem som vant debatten, sier Solberg til TV 2.

Det tør derimot en selvsikker Jens Stoltenberg.

– Selvsagt var det jeg som vant duellen, jeg argumenterte for den beste politikken, svarer statsministeren på kanalens spørsmål.

Det er ikke Stein Kåre Kristiansen, politisk redaktør i TV 2, like enig i.

– Stoltenberg er aldri dårlig, han har til gode å gjøre det dårlig i valgkamper og debatter. Men jeg så en statsminister under debatten som glimtvis var mer resignert, mer sliten kanskje, enn jeg har sett ham før, sier Kristiansen til TV 2.

Les mer: Erna irriterte Jens under debatt

I en time, nesten helt uavbrutt, fikk de to statsministerkandidatene gyve løs på hverandre foran TV-seerne onsdag kveld. De eneste føringene som var lagt var at debatten skulle gå punktvis fra spørsmål om regjeringsmakt, veibygging, pappaperm og eldreomsorg. I tillegg fikk Stoltenberg og Solberg stille hverandre et valgfritt spørsmål.

Erna Solberg ville vite hvorfor videre- og etterutdanning av lærere ikke ble lovfestet når «alt annet i skolen, som ikke er viktig, blir lovfestet». Stoltenberg viste til at bevilgningene til videre- og etterutdanning har gitt gode resultater, og at den norske skolen utmerker seg i Norden og på verdensbasis.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus