Meny

Rundt 35.000 ulovlige slanger i Norge

Bare av ballpyton, også kalt kongepyton, finnes det 10.000 eksemplarer i Norge, anslår eksperter. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det i Norge er forbudt å ha slanger og øgler som kjæledyr, regner eksperter med at det er rundt 100.000 slike dyr i norske hjem. Antall ulovlige slanger antas å være 35.000.

I forbindelse med at Mattilsynet tidligere i år foreslo å tillate et 20-talls reptiler og amfibier som kjæledyr, et forslag landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stoppet, utarbeidet Norsk institutt for naturforskning en rapport der de beregnet antall ulovlige reptiler i landet, skriver Dagbladet.

Ifølge anslagene i rapporten finnes det rundt 10.000 kongepytoner, 6.000 kongeboaer, 5.000 teppepytoner, 1.000 grønne trepytoner, 500 hagetreboaer og 500 regnbueboaer i privat og ulovlig eie i landet. Særlig kongeboaer og hagetreboaer regnes som farlige og aggressive.

I tillegg finnes rundt 1.000 tigerpytoner i Norge. Denne slangen kan bli svært stor, og det har vært mange tilfeller hvor den har skadd og drept mennesker i landene hvor den er lovlig, skriver avisen.

Se også: Slange drepte Noah (5) og Connor (7) mens de sov

Ifølge formann i Norsk Herpetolgisk forening, Stein Ivar Ramberg, finnes det også folk som holder giftslanger som kjæledyr.

– Men ingen i det seriøse reptilmiljøet vil ha noe med giftslanger å gjøre. Vi ønsker heller ikke en legalisering av giftslanger, sier Ramberg.

Han mener det er på høy tid at det blir lov å ha slanger som husdyr i Norge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus