Meny

Se den utrolige forandringen i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De markerte linjene som viser husene i Aleppo, er forvandlet til et uskarpt rot i satellittbildene tatt før- og etter luftangrep mot byen.

Amnesty International publiserte de avslørende bildene av onsdag.  Her ser man hvordan tre av nabolagene i Aleppo i Syria har gått fra å være godt utbygde områder, til å bestå av sammenraste leilighetskomplekser og ødelagte gater.

Se den utrolige forvandlingen i videoen øverst i artikkelen

Satellittbildene er tatt før og etter missilangrep myndighetene utførte mot nabolagene mellom 18. og 22. februar. 160 ble drept, og hundrevis skadet.

– Aleppo er fullstendig ødelagt, og antallet syrere på flukt herifra er mangedoblet. Andre er fanget i en by i krig. Den humanitære situasjonen er desperat, sier Amnesty i en pressemelding.

Bildene viser også omfattende ødeleggelser på Aleppos gamleby, et området som står på UNESCOs verdensarvliste. Blant annet er minareten på den store moskeen ødelagt.

Begge sider i den over to år lange borgerkrigen har ignorert internasjonale lover ved å kjempe på Aleppos historiske områder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus