Meny

Asker-jentene bekrefter overgrepsopplysninger

To mindreårige jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i dette skogholdet på Borgen i Asker fredag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene som fredag skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep i Asker, bekreftet de opplysningene politiet allerede har i onsdagens dommeravhør.

Gjerningsmannen er fortsatt ukjent.

– Jeg kan si at vi har fått bekreftet opplysningene vi fikk fredag, altså at det er snakk om seksuelle overgrep av grov karakter, sier krimsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til NTB etter onsdagens avhør.

Les også: Avhøres for første gang

Halvtimes avhør

Bistandsadvokat Terje Korneliussen sier til NTB at dommeravhørene fungerte greit.

– Jentene ble avhørt så lenge som det er vanlig å avhøre små barn– om lag 30-40 minutter, sier han.

Jentene, som er under skolepliktig alder, har tidligere bare vært i samtaler med politiet etter overgrepene som skal ha skjedd fredag mellom klokken 17 og 18. Overgrepene skal ha skjedd i et skogholt like ved et leilighetskompleks på Borgen i Asker.

– Det er nå viktig å ivareta barna, og her har foreldrene en sentral rolle. I tillegg er det viktig at politiet får identifisert gjerningsmannen. Det bor masse småbarnsfamilier i området, og de er nok svært bekymret, mener Korneliussen.

Les også: - Vi har fortsatt ingen konkret mistenkt person

Ingen pågrepet

Politiet har ennå ikke pågrepet noen i saken.

– Vi har fått interessante tips i saken, og vi vil sjekke ut disse. Dette er en alvorlig sak som berører lokalsamfunnet. Vi jobber også tett sammen med kommunen for å ivareta fornærmede, sier krimsjefen.

Politiet har også vært på rundspørring i nabolaget der overgrepet skjedde.

Flere foreldre i nabolaget er usikre på om de vil la barna gå alene utendørs etter hendelsen, melder Budstikka.

– Jeg vet at det like gjerne kunne ha skjedd datteren min. Jeg er livredd for hva som kan skje. Ungene får ikke være alene ute etter det som har skjedd, sier Mona Lisa Mikkelsen.

Les også: – Får ikke være alene ute

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus