Forsvarer: Drapsforsøkssiktet er syk og trenger behandling

Oslo politidistrikt mottok melding om knivstikking på Nav Grorud mandag 5. august. En ansatt har blitt knivstukket av en klient. Den skadde er kjørt til sykehus med kritiske skader. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo politidistrikt mottok melding om knivstikking på Nav Grorud mandag 5. august. En ansatt har blitt knivstukket av en klient. Den skadde er kjørt til sykehus med kritiske skader. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 26 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk på en ansatt på Nav Grorud, ble onsdag varetektsfengslet, og skal overføres til en behandlingsinstitusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siktede er syk, og trenger behandling. Det er riktig av tingretten å overføre ham til en behandlingsinstitusjon, sier forsvarer Ola Lunde til NTB.

Mannen skal videre evalueres av to sakkyndige.

Les også: Klient siktet for drapsforsøk på Nav-ansatt

Frykter gjentakelse

Onsdag ble den drapssiktede varetektsfengslet i fire uker.

– Vi ba om varetektsfengsling, da vi vurderer at det er gjentakelsesfare – at mannen vil kunne begå flere straffbare forhold, sier politiadvokat Tina Helleland i seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen på Nav-kontoret på Grorud klokken 8.25 mandag. Den antatte gjerningsmannen, som er klient ved kontoret, ble pågrepet av en væpnet hundepatrulje ni minutter etter at politiet ble varslet. Han ble pågrepet nær boligen sin i Ammerudhellinga, ikke langt fra Nav-kontoret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen er en kjenning av politiet, og han hadde fremdeles kniven på seg da han ble pågrepet.

Vurderer tilregnelighet

Mannen ble undersøkt av politilege kort tid etter pågripelsen, og Helleland sier at tilregneligheten til mannen vil bli et sentralt spørsmål videre i saken.

Mannen er fortsatt taus overfor politiet, og politiet vet ikke hvorfor han benytter seg av retten til ikke å forklare seg.

– Det er naturlig å avvente forklaringen til han blir bedre, mener Lunde.

Kvinnen, som skal være i 30-årene, ble angrepet inne på kontoret sitt. Hun fikk kritiske skader og ligger på Ullevål sykehus.

Ifølge Lunde erkjenner ikke den siktede straffskyld etter tiltalen.